INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Cum au dat Ferran Torres și Ansu Fati planurile lui Xavi peste cap » Mercato în impas la Barcelona

Ferran Torres și Ansu Fati rămân dedicați Barcelonei // Foto: Imago
Ferran Torres și Ansu Fati rămân dedicați Barcelonei // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 09:27 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 10:08

Barcelona și-a propus să-i vândă pe Ferran Torres (23 de ani) și pe Ansu Fati (20 de ani) pe bani mulți, pentru a avea apoi fondurile necesare altor achiziții de top, dorite de antrenorul Xavi Hernandez. Însă cei doi refuză să plece. „Doar o surpriză ar putea debloca situația”, susține cotidianul AS.

Barcelona i-a achiziționat până acum gratis pe Ilkay Gündogan și Iñigo Martínez și a plătit aproximativ 3,5 milioane de euro pentru Oriol Romeu. Antrenorul Xavi Hernandez insistă că mai are nevoie de un fundaș dreapta și de un mijlocaș de creație, însă degeaba. 

Saudiții au parafat cel mai scump transfer din toate timpurile » Câștigă și Barcelona în urma mutării
TRANSFER
Saudiții au parafat cel mai scump transfer din toate timpurile » Câștigă și Barcelona în urma mutării

Cu datorii de peste un miliard de euro, clubul e obligat să vândă mai întâi pentru ca apoi să poată face transferuri pe bani mulți, dar tocmai jucătorii ce i-ar putea aduce sume mari în conturi, Ferran Torres și Ansu Fati, refuză să plece!

Ferran Torres: „Am valoare să joc pentru Barcelona”

După ce a marcat un gol în amicalul cu Arsenal, Torres le-a spus jurnaliștilor, pe un ton provocator chiar, că are contract și va rămâne. Întrebat dacă mai e pe piață, el le-a replicat: „Numele aflate pe așa zisele liste negre sunt puse de jurnalişti. Eu am valoare ca să joc pentru Barça și ceea ce se spune despre mine nu contează pentru mine. Recompensa va veni. Sunt primul meu critic. Am învățat multe anul trecut, iar acele suișuri și coborâșuri pe care le-am avut mă ajută acum”.

Ansu Fati se simte iubit și e convins că va reuși la Barcelona

Ansu, la rându-i, i-a confirmat lui Jorge Mendes, agentul său, că nu are de gând să plece de la Barça. Și-a reînnoit contractul până în 2027, poartă numărul 10, se simte „iubit și bine acasă” și este „convins” că poate reuși. Astfel că mercato-ul estival al Barcelonei se află deocamdată într-un mare impas.

AS: „Doar o surpriză ar putea debloca situația la Barcelona”

Până la această oră, catalanilor nu le-a intrat nici măcar un euro din „plecări”. Busquets n-a mai prelungit, Jordi Alba și Samuel Umtiti și-au reziliat contractele, iar Pablo Torre a fost împrumutat. Singurii jucători care ar intra în discuție înaintea închiderii pieței, pe 1 septembrie, sunt Lenglet, Dest, Kessié și Abde.

Însă vânzarea lor n-ar aduce nici măcar împreună banii necesari pentru a cumpăra apoi jucători de top - susțin jurnaliștii de la AS, în opinia cărora „doar o surpriză, o ofertă substanțială pentru Raphinha, de pildă, ar putea debloca situația”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

David Silva, retragerea oficială a unui magician » Mesaj emoționant la despărțire: „Azi e o zi dificilă”

Boom! Saudiții au ajuns la 1,5 miliarde investite în fotbal în 6 luni » „Au cec în alb”, anunță Cosmin Contra! Dar Cristiano Ronaldo are probleme

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  28 Iulie 2023, 15:05

Dacă ar fi să aleg cine dintre cei doi să plece de la Barcelona, aș vrea ca Ansu Fati să plece. Este extrem de egoist (deși e fosrte bun) și nu ajută mult jocul echipei. În schimb Torres, care nu prea a dat goluri multe din postura de atacant, este incredibil de bun la construcție, driblează excelent și pasează perfect.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează