INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA MONDIALĂ

FIFA a anunțat programul Cupei Mondiale din Qatar: start în noiembrie!

CM din Qatar va avea loc în noiembrie și decembrie 2022 // foto: Guliver/gettyimages +19   FOTO
CM din Qatar va avea loc în noiembrie și decembrie 2022 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 17:23 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 22:26

FIFA a anunțat programul Cupei Mondiale din 2022, care va avea loc în Qatar.

CM din Qatar va fi primul astfel de turneu final care se va desfășura toamna / iarna. Acesta va debuta pe 21 noiembrie 2022, cu meciul echipei naționale a țării gazdă, Qatar. Stadionul care va găzdui prima partidă a turneului va fi „Al Bayt”, arenă cu o capacitate de 60.000 de locuri.

Faza grupelor va ajunge la final pe 2 decembrie, runda optimilor se va desfășura între 3 decembrie și 6 decembrie, în timp ce sferturile vor avea loc pe 9 și 10 decembrie.

Cele două meciuri din semifinale au fost programate pe 13 și 14 decembrie, în timp ce finala va avea loc pe 18 decembrie, iar meciul pentru locul 3 pe data de 17.

GALERIE FOTO. Qatar pregătește stadioane spectaculoase pentru CM din 2022!

+15 FOTO
  • foto: Guliver/gettyimages

CM din Qatar, un alt fel de turneu final

Ediția din Qatar va fi una cu adevărat specială, mult diferită de turneele finale cu care ne-am obișnuit. Va fi pentru prima dată când un Campionat Mondial se va desfășura pe timp de toamnă / iarnă, și doar a doua dată când gazda aparție continentului asiatic (după CM 2002, din Japonia & Coreea de Sud). 

De asemenea, turneul din 2022 va fi ultimul la care vor participa doar 32 de echipe, numărul crescând la 48 odată cu CM din 2026.

Formatul preliminariilor

13 dintre cele 32 de echipe participante la Mondial vor fi din Europa. Cele 10 câștigătoare ale grupelor din preliminarii obțin biletele direct. Cele 10 locuri secunde din preliminarii și cele mai bune două echipe din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor juca baraj: 12 formații, 6 semifinale, 3 finale. Învingătoarele finalelor merg la Mondial.

Cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în zece grupe, cinci de câte cinci echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor, care vor participa la Final Four în iunie 2021) și cinci de câte șase. România va fi repartizată în una dintre urnele valorice în funcție de coeficientul FIFA de la momentul tragerii la sorți.

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Marcus Rashford e cel mai tânăr doctor onorific al Universităţii din Manchester: „N-am uitat când părinții prietenilor mă invitau la ei să se asigure că am ce mânca”

VIDEO Atalanta, încă o victorie zdrobitoare în Serie A » Recordurile pe care le poate bate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
22cea
22cea  •  15 Iulie 2020, 19:19

Pe 18 decembrie e inca toamna dragi fish packers !!!

22cea
22cea  •  15 Iulie 2020, 19:17

Si campionatele nationale cand se mai joaca ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează