INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Marcus Rashford e cel mai tânăr doctor onorific al Universităţii din Manchester: „N-am uitat când părinții prietenilor mă invitau la ei să se asigure că am ce mânca”

Marcus Rashford va fi recompensat datorită implicării lui în ajutorarea copiilor defavorizaţi din Regat.
Marcus Rashford va fi recompensat datorită implicării lui în ajutorarea copiilor defavorizaţi din Regat.

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 13:33 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 13:50

Marcus Rashford (22 de de ani) va fi recompensat datorită implicării lui în ajutorarea copiilor defavorizaţi din Regat. Este doar al treilea premiat în istoria clubului, după Sir Alex Ferguson şi Sir Bobby Charlton.

Marcus Rashford nu ştie dacă va prinde grupele Ligii Campionilor cu Manchester United, însă deja se poate considera campion caritabil al sezonului în Anglia. Atacantul de 22 de ani va primi doctoratul onorific din partea Universităţii din oraş! Va fi cea mai tânără persoană premiată cu o asemenea distincţie şi numai al treilea în istoria clubului de pe Old Trafford care obţine această recunoaştere, după legendarii Sir Alex Ferguson şi Sir Bobby Charlton!

A plecat de la 134.000 £

Internaţionalul englez l-a convins pe premierul Boris Johnson să ofere 120 de milioane de lire sterline pentru a-i sprijini și în perioada vacanței pe cei 1,3 milioane de copii britanici vulnerabili ce primeau o masă gratuită la școală. Marcus, care a avut o copilărie dificilă, crescut numai de mamă într-o familie cu cinci copii cu mari nevoi financiare, a pornit campania la începutul pandemiei. Voia să strângă bani pentru a le oferi oamenilor săraci mâncare. A plecat de la 134.000 pounds din donații, completând din buzunar până la 400.000 de lire.

„O generație uitată”

Mesajul său publicat în The Times şi-a atins ţinta: „Știu ce simți când ești înfometat. Şi n-am uitat că, uneori, prietenii mei mă invitau acasă la ei pentru că părinții lor voiau să se asigure că mănânc ceva în acea seară. Trecând prin centrul Manchesterului cu autobuzul și văzând homeless la fiecare colț de stradă, mi-am jurat că, dacă voi avea într-o zi putere, pe ei îi voi ajuta. Vă rog să ascultați povestea acestor familii vulnerabile! Oamenii suferă și noi continuăm să le ignorăm strigătul. Dintre cei 1,3 milioane de copii cu mese gratuite la școală, un sfert n-au primit niciun fel de sprijin în timp ce țara era închisă în pandemie. O generație uitată".

21 de golurişi zece assisturi are Marcus Rashford în 38 de partide disputate în acest sezon la Man. United

Nu susțin că am educația unui parlamentar, dar am o educaţie socială. Știu ce înseamnă decizia pentru cei 1,3 milioane de copii înregistrați cu masă gratuită la școală. Am fost unul dintre ei în urmă cu zece ani

Mai avem un drum lung de parcurs în lupta împotriva sărăciei copiilor din această ţară, însă recunoaşterea primită din partea oraşului înseamnă că mergem în direcţia bună şi reprezintă mult
- Marcus Rashford, atacant Man. United

VIDEO. Cele mai bune momente ale lui Rashford în acest sezon

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

George Puşcaş, criticat de manager după Reading - Middlesbrough 1-2

Jose Mourinho contestă dur decizia care a salvat-o pe Manchester City: „E scandalos, dezgustător!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dakesis
dakesis  •  15 Iulie 2020, 15:15

bravo lui! asta inseamna sa ai caracter, sa nu uiti de unde ai plecat, s aiti doresti sa faci ceva pentru cei mai putin norocosi. Ka noi Radoi da meleoane pe ceasuri si mai toti fotbalistii se gandesc la ce masini sa isi ia, nu au pic de constiinta sociala. Am auzit ca Cicaldau a mai donat ceva la cei din zona unde a crescut, in Dobrogea. Bravo lui! Un club mare are si un compartiment de social responsibility. Craiova ar trebui sa aiba asa ceva, juctorii s afaca acte caritabile in fiecare saptamana.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează