INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

FIFA a luat decizia » A închis cazul: Ecuador merge la Mondial!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2022 18:46 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 19:17

Forul de la Zürich a hotărât să respingă protestul chilienilor, deși aceștia au dovedit că Ecuadorul a folosit un jucător pe acte false: fundașul dreapta Byron Castillo nu era născut în Ecuador, ci în Columbia.

Chilienii au tot sperat ca FIFA să le dea dreptate. Descoperiseră că Ecuadorul a folosit în preliminariile CM 2022 un jucător cu acte false, fundașul dreapta Byron Castillo, care era născut în Columbia, nu în Ecuador, și au făcut plângere la FIFA. 

Chilienii credeau că vor câștiga la „masa verde”

Se așteptau ca forul de la Zürich să dea două înfrângeri la „masa verde” ecuadorienilor cu Chile și echipa lui Alexis și Vidal să-i depășească astfel în clasamentul AmSud și să le ia locul la Mondialul din Qatar. 

Astăzi însă, FIFA a luat o altă decizie. A respins „cazul Castillo”, păstrând Ecuadorul la turneul final (21 noiembrie - 18 decembrie 2022). Chile va rămâne în afara CM. 

Ecuador ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial » Italia ar putea profita și ar putea juca în Qatar!
CAMPIONATUL MONDIAL
Ecuador ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial » Italia ar putea profita și ar putea juca în Qatar!

Pot duce cazul la Comisia de Apel

„Comisia de Disciplină a decis să închidă dosarul împotriva federației ecuadoriene”, a anunțat FIFA. Forul chilian are 10 zile să ceară motivarea hotărârii. Poate duce cazul la Comisia de Apel.

Italia își făcea și ea speranțe că va lua locul Ecuadorului

Conform jurnaliștilor sud-americani, Italia ar fi avut o mică șansă de a juca până la urmă la Mondialul din Qatar, deși nu s-a calificat pe teren. „Squadra Azzura” a pierdut cu Macedonia de Nord, 1-0, în barajul de calificare.

Dacă FIFA decidea să elimine direct Ecuadorul, Italia ar putea ajunge la Mondial pentru că ar fi intrat în vigoare un fragment din regulament: cel mai bine clasată națională care nu s-a calificat intră în locul echipei excluse. „Squadra Azzura” este pe locul 6 mondial în ierarhia FIFA.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Lovitura de maestru dată de Erik ten Hag » L-a sunat pe starul Barcelonei și l-a convins să vină la Manchester United

Scandal uriaș în Bulgaria » Două legende au protestat la FIFA și UEFA, cerând anchetarea șefului federației pentru implicare într-un blat gigant cu mafioți

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
tomthompson
tomthompson  •  11 Iunie 2022, 19:08
Postat de cirus11 pe 10 Iunie 2022, 21:43

Dar cum sa ignori asa ceva?? Uite de exemplu cat de dur se sanctioneaza la rugby

bine ca mai pot face recurs. si mie mi se pare ciudat cum au inchis cazul. si conform regulamentului,merge echipa cea mai bine clasata in clasament,adica italia. poate de asta se tot amana. sa se joace peru-australia luni si dupa nu mai au dreptul sa ceara nimic chilieni,doar italieni.

boreal47
boreal47  •  11 Iunie 2022, 07:39

Este un numar de zile in care trebuie sa sesizezi neregula, nu dupa 6 luni. 5 zile de la meci cred.

alexiosas
alexiosas  •  10 Iunie 2022, 21:46

"conform jurnalistilor sud americani Italia avea o mica sansa"..... ciudata,pana mai ieri conform jurnalistilor sud americani de la gesepe Italia avea cea mai mare sansa,de fapt era singura solutie.....halal jurnalism "sud american"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează