INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA

Scandal uriaș în Bulgaria » Două legende au protestat la FIFA și UEFA, cerând anchetarea șefului federației pentru implicare într-un blat gigant cu mafioți

Fanii lui ȚSKA, protest contra lui Borislav Mihailov, în martie, foto: Imago
Fanii lui ȚSKA, protest contra lui Borislav Mihailov, în martie, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2022 12:49 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 13:30

Rezultatul rușinos din Gibraltar (1-1) devine neimportant față de acțiunea lui Dimitar Berbatov și a lui Stilian Petrov, care i-au cerut demisia președintelui forului din Bulgaria, Borislav Mihailov. 

  • Acuzațiile sunt incredibile! S-a dovedit că Borislav Mihailov a participat la o petrecere alături de „boss-ul mafiei pariurilor” înaintea unui amical Bulgaria - Estonia 2-2 anulat de FIFA sub acuzația de „aranjament”. 
  • Toate cele patru goluri au fost marcate atunci din penalty, în urma acelui meci pariorii asiatici câștigând 6,9 milioane de dolari!

Bulgarii au alt selecționer, după ce Iasen Petrov și-a dat demisia în urma șocantului 2-5 cu Georgia, dar naționala continuă să alunece pe toboganul fotbalului. 

Chiar dacă federația e condusă de Borislav Mihailov, iar în Comitetul Executiv se află și Iordan Lecikov și Emil Kostadinov, foști jucători ai „Generației de Aur” din țara vecină, semifinaliști la Mondialul din 1994.

Interimarul Gheorghi Ivanov, fostul director tehnic al federației: „Criticile nu se vor opri”

Noul antrenor, interimarul Gheorghi Ivanov, fostul director tehnic al federației, a schimbat opt jucători și totuși alb-verzii n-au reușit să bată nici în Gibraltar (1-1), locul 203 din 211 în ierarhia FIFA. Penultima echipă europeană. Ultima e San Marino, pe 211. 

„Sunt convins că acești băieți pot mai mult. Am discutat cu ei și au realizat greșelile făcute”, spunea Ivanov înaintea partidei. „E un rezultat rău, ținând cont de numele adversarului. Criticile nu se vor opri. Trebuie să acceptăm realitatea”, a declarat la final. 

Jurnaliștii bulgari nu i-au cruțat. „Umilință extremă. Remiză rușinoasă. Una dintre cele mai mari dezamăgiri din istoria echipei naționale”, a comentat Sportal.bg

Fotografia compromițătoare cu Borislav Mihailov la petrecere cu interlopul Dan Tan 

Un scandal mult mai mare decât acest 1-1 lovește Bulgaria. Dimităr Berbatov și Stilian Petrov, foști mari internaționali bulgari, primul pierzând cursa pentru președinția federației în octombrie 2021, i-au cerut lui Borislav Mihailov să demisioneze și au făcut plângere la FIFA și UEFA împotriva liderul forului sofiot. Speră că organismele fotbalului îl vor investiga pe Mihailov. 

Berbatov și Petrov au reacționat după ce site-ul de investigații Bird.bg a dezvăluit o fotografie făcută pe 31 decembrie 2010, cu Mihailov la o petrecere în Singapore alături de Dan Tan, interlopul local acuzat în anchetele împotriva blaturilor din Italia (2011) și Ungaria (2013) și considerat de Interpol „boss-ul celui mai mare și mai agresiv sindicat din lume al meciurilor trucate”. Arestat în 2013. 

Scandal uriaș în Bulgaria » Două legende au protestat la FIFA și UEFA, cerând anchetarea șefului federației pentru implicare într-un blat gigant cu mafioți
Borislav Mihailov (dreapta), fosta legenda a Bulgariei, presedintele federatiei, la petrecerea cu Dan Tan, al doilea din stanga, foto: Bird.bg.

FIFA nu i-a pedepsit pe bulgari 

La două săptămâni după acel party, la care a participat și Konstantin Hadjivanov, fost președinte al clubului Belașița, prezentat de Bird drept „una dintre emblemele corupției și criminalității din fotbalul bulgar”, Mihailov a semnat un contract cu compania controlată chiar de Dan Tan pentru un amical Bulgaria - Estonia, jucat pe 9 februarie 2011 în Antalya și încheiat 2-2, toate golurile marcate din penalty. 

Un meci în urma căruia pariorii asiatici au câștigat 6,9 milioane de dolari pentru rezultat corect. FIFA a anchetat acea partidă, a considerat-o "aranjament" și a anulat-o, dar nu i-a pedepsit pe oficialii bulgari, susținând că nu au fost implicați. .

Alte două partide trucate! 

Berbatov și Petrov au avertizat în mesajul lor că, în afara acelui joc, au mai fost două blaturi, o victorie a naționalei de juniori a Bulgariei, 5-0 cu Zimbabwe (2009), și alt test al selecționatei mari, 1-1 cu Africa de Sud, în 2010. 

Cele două legende din țara vecină au lansat protestul și spre cele mai mari televiziuni ale lumii. Printre ele, CNN, BBC și Sky Sports. 

73este locul Bulgariei în clasamentul FIFA-Coca Cola, între Irak (72) și El Salvador (74); România e pe 48

Citește și: 

Sassuolo, echipa lui Vlad Chiricheș, vrea încă un fotbalist român

Nu se mai înțelege cu nimeni! Robert Lewandowski s-a certat și cu Nagelsmann: „Eu am dat 41 de goluri, nu tu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
cirus11
cirus11  •  10 Iunie 2022, 13:52

Wow, pai suntem mici copii... cum sa te duci in Singapore sa petreci cu un mafiot al pariurilor? Incredibil

maistor_kokir
maistor_kokir  •  10 Iunie 2022, 13:47

Pt cine nu stie, acesti mafioti nu pradeaza casele de pariuri, care au posibilitatea sa blocheze astfel de pariuri suspecte. Aceste rezultate absurde sunt folosite doar pt spalare de bani, deci in complicitate cu casele de pariuri.

pickhammer
pickhammer  •  10 Iunie 2022, 13:34

Ca de obicei,pana si bulgarii s-au dezmeticit inaintea noastra.La noi Burleanu castiga al treilea mandat candidand SINGUR...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează