INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Portiță de scăpare pentru Eric Bicfalvi și ceilalți străini din Rusia! Anunțul făcut de FIFA

Bicfalvi, în portocaliu, la Ural // foto: Imago Images
Bicfalvi, în portocaliu, la Ural // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 20:28 / Actualizat luni, 07 martie 2022 21:48

FIFA a decis ca jucătorii străini care evoluează pentru cluburile din Rusia să poată renunța temporar la contractele lor și să semneze cu echipe din afara țării.

UPDATE 21:45 / FIFA reglementează situația fotbaliștilor legitimați în Ucraina și Rusia

Federația Română de fotbal a transmis cele mai importante decizii luate în cadrul Consiliului FIFA. Fotbaliștii străini din Rusia pot semna cu alte formații. Termenul limită este 7 aprilie. Celelalte hotărâri luate astăzi:

  • „În ceea ce privește situația din Ucraina, pentru a oferi jucătorilor și antrenorilor posibilitatea de a lucra și de a fi remunerați și pentru a proteja cluburile ucrainene, cu excepția cazului în care părțile convin altfel, toate contractele de muncă ale jucătorilor și antrenorilor străini cu cluburile afiliate la Federația Ucraineană de Fotbal vor fi considerate suspendate automat până la sfârșitul sezonului în Ucraina (30 iunie 2022), fără a fi necesară nicio acțiune din partea părților în acest sens.
  • Pentru a facilita plecarea jucătorilor și antrenorilor străini din Rusia, în cazul în care cluburile afiliate la Federația de Fotbal din Rusia nu ajung la un acord reciproc cu jucătorii și antrenorii străini înainte sau până pe 10 martie 2022 și cu excepția cazului în care se convine altfel în scris, jucătorii și antrenorii străini vor avea dreptul de a-și suspenda unilateral contractele de muncă cu cluburile afiliate Federației din Rusia până la finalul sezonului în Rusia (30 iunie 2022)”.
Eric Bicfalvi, singurul fotbalist român din Rusia, autor al unui gol superb în campionat
URAL
Eric Bicfalvi, singurul fotbalist român din Rusia, autor al unui gol superb în campionat

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști (FIFPro) a solicitat ca FIFA să le permită jucătorilor străini din Rusia să rezilieze unilateral contractele cu cluburile de care aparțin.

Potrivit The New York Times, în urma discuțiilor între reprezentanții fotbaliștilor, FIFA, UEFA și reprezentanți ai cluburilor, forul internațional a adoptat o decizie diferită.

FIFA oferă o portiță de scăpare pentru jucătorii străini din Rusia

Cei aproximativ 100 de jucători străini din Rusia vor putea să-și anuleze temporar contractele și să semneze cu alte echipe. Totuși, la finalul sezonului, pe 30 iunie, sunt nevoiți să revină la echipele din Rusia!

Astfel, o „fereastră” specială de transferuri va fi deschisă. Fotbaliștii trebuie să fie legitimați la noile cluburi până pe data de 7 aprilie!

În scrisoarea adresată FIFA, reprezentanții FIFPro au argumentat că „jucătorii străini ar putea considera, pe bună dreptate, că nu mai sunt dispuși să reprezinte o echipă rusă. Ar trebui să poată rezilia imediat contractul cu angajatorul lor, fără să se confrunte cu vreo sancțiune”.

Printre fotbaliștii străini din Rusia se află și un român. Eric Bicfalvi evoluează din 2017 la Ural, în prima ligă. 

FIFA amână o decizie împotriva Rusiei

La finalul lunii februarie, FIFA și UEFA au decis excluderea naționalei Rusiei și a echipelor de club din toate competițiile fotbalistice internaționale, inclusiv din barajul pentru Campionatul Mondial. Totuși, forul de la Zurich nu a luat încă nicio hotărâre asupra semifinalei Poloniei. Ar putea decide să reprogrameze meciul în iunie, sperând ca războiul să se încheie până atunci și reprezentativa din Rusia să poată juca în play-off.

Exclusă din fotbalul internațional, Rusia a depus apel la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) împotriva hotărârii comune FIFA-UEFA. Dacă Moscova va câștiga acest proces, Sbornaia va reintra în semifinala play-off-ului cu Polonia

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Vestea momentului înainte de Real Madrid - PSG » Ce se întâmplă cu Mbappe

Trei jucători importanți de la Liverpool, incerți pentru duelul cu Inter » Klopp avertizează: „Nu vor veni aici în vacanță”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează