INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

CORONAVIRUS. Decizie istorică în fotbal: FIFA obligă UEFA să amâne barajele pentru EURO 2020 » Cluburile pot refuza să dea jucători la lot

Articol de - Publicat sambata, 14 martie 2020 08:59

FIFA le permite jucătorilor și cluburilor să refuze convocările pentru meciurile naționalelor din martie și aprilie din cauza pandamiei de coronavirus. În premieră, FIFA face o excepție de la regulament.

Marți, UEFA va confirma nu doar suspendarea temporară a cupelor continentale, ci și amânarea barajelor pentru Euro 2020. Și, într-o decizie succesivă, va muta turneul final cu un an. Din 2020 în 2021.

 FIFA pune UEFA în fața faptului împlinit

Chiar dacă forul de la Nyon nu ar avea de gând să urmeze acest plan, ar fi forțat să o facă. Presiunile din jur sunt uriașe, într-o perioadă critică pentru Europa din cauza pandemiei de coronavirus. FIFA nu dă altă soluție, aproape că pune UEFA în fața faptului împlinit, prin hotărârea sa, prin comunicatul transmis aseară. Îi cere să întrerupă și să decaleze tot.

Cât contează disciplina, sistemul medical şi spiritul civic în lupta cu coronavirusul? De ce stau 3 țări atât de bine într-un clasament negru

„Risc pentru jucători. Și ar compromite integritatea sportivă"

Pentru prima oară în istorie, FIFA a anunțat că regulile care obligau cluburile să pună jucătorii la dispoziția naționalelor nu se vor mai aplica în martie și aprilie. „Situația privind COVID-19 evoluează rapid în lumea întreagă și mai multe autorități publice au impus diverse restricții asupra deplasărilor internaționale. FIFA realizează că, în circumstanțele actuale, păstrarea partidelor ar prezenta riscuri nu doar pentru sănătatea fotbaliștilor și a publicului, dar ar compromite semnificativ și integritatea sportivă a acestor întâlniri, în măsura în care anumite echipe ar putea fi private de cei mai buni jucători, iar altele nu".

FIFA le permite cluburilor să respingă o convocare pentru fotbaliștii săi. Și, mai mult, le permite jucătorilor să spună „Nu”, chiar și când cluburile lor sunt de acord! Nimeni nu e sancționat.

„Amânarea meciurilor"

Recomandarea organismului mondial? „Amânarea meciurilor programate în martie și aprilie. Până când se vor putea desfășura într-un climat sigur, atât pentru jucători, cât și pentru spectatori". Deși, în încheiere, FIFA precizează că „decizia finală aparține organizatorilor competițiilor respective", concluzia e una singură. O cerere fermă: stopați fotbalul! 

Citește și: 

HARTA DE COD ROȘU: Situația la zi în fotbalul european: 43 campionate suspendate din cauza pandemiei de coronavirus + unde se mai joacă și cine transmite meciurile

Ilie Dumitrescu a răbufnit în direct la TV: „Cum să ieși din casă? Să-i ducă la închisoare în cătușe” + cum își ocupă timpul liber

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
valentindragobete
valentindragobete  •  14 Martie 2020, 11:07
Postat de moshu...48 pe 14 Martie 2020, 10:08

Respectiv (încă) o șansă pentru Dinamo de a se construi noul stadion. Fără pistă.

Dinamuuu ar trebui mai intai sa construiască " fara pista " ca stadionul n-or sa aibe pentru cine si pentru ce !!!

moshu...48
moshu...48  •  14 Martie 2020, 10:08
Postat de jaruan pe 14 Martie 2020, 09:47

Nu se tine euro, terminam si noi stadioanele, calea ferata.

Respectiv (încă) o șansă pentru Dinamo de a se construi noul stadion. Fără pistă.

jaruan
jaruan  •  14 Martie 2020, 09:47

Nu se tine euro, terminam si noi stadioanele, calea ferata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează