INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. FIFA se implică în combaterea pandemiei: campanie cu Mourinho și Wenger

Mourinho și Pochettino, care au făcut ștafetă la Tottenham, sunt colegi de echipă la FIFA
Mourinho și Pochettino, care au făcut ștafetă la Tottenham, sunt colegi de echipă la FIFA

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 11:07

Arsene Wenger (70 de ani), Jose Mourinho (57), Mauricio Pochettino (48), Aliou Cisse (43), Jill Ellis (53) și Casei Stoney (37) promovează, într-o campanie FIFA, tactica în 5 pași de folosit în lupta cu pandemia de coronavirus.

#vafibine Campanie GSP » Peste 130 de vedete din sportul românesc, de la Mutu la Chivu și Cristina Neagu, au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Și FIFA se implică în combaterea pandemiei, venind în ajutorul Organizației Mondiale a Sănătății. Președintele Gianni Infantino a lansat o campanie apelând la șase antrenori, care propun tactica pentru a învinge coronavirusul.

Arsene Wenger e șeful echipei, din care fac parte Jose Mourinho, managerul lui Tottenham, Mauricio Pochettino (ex-Spurs), Aliou Cisse, selecționerul Senegalului, Jill Ellis, selecționerul reprezentativei feminine a SUA, și Casei Stoney de la Man. United feminin.

Arsene Wenger: „Sănătatea pe locul 1"

„Toți știm că situația pandemiei de COVID-19 e gravă. Trebuie să punem sănătatea pe primul loc, avem cinci puncte cheie în această luptă și vă sfătuiesc să le urmați disciplinați și mereu", spune Wenger, șeful departamentului Global Football Development.

„Spălați-vă des mâinile, de preferat cu o soluție conținând alcool. Evitați să vă atingeți ochii, fața și nasul. Strănutați în șervețel, și nu în aer. Păstrați cel puțin un metru distanță față de alți oameni și stați în casă, mai ales dacă nu vă simțiți bine!", sunt mesajele rostite pe rând în videoclip de tehnicienii mobilizați de forul mondial.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici. 
     
  2. Champions League și Europa League au fostsuspendate. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea tuturor partidelor din Champions League și Europa League care urmau să aibă loc în această săptămână (16-22 martie)
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  5. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  6. Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  7. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  8. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!
     

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează