INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

FIFA și UEFA reacție dură în cazul Super Ligii Europei! Amenințări pentru cluburi și jucători: „Nu recunoaștem competiția”

Real Madrid și Barcelona ar susține noua Super Ligă a Europei // FOTO: Imago
Real Madrid și Barcelona ar susține noua Super Ligă a Europei // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 15:17 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 16:16

FIFA și cele șase confederații (AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC și UEFA), au emis un comunicat prin care își exprimă dezacordul cu privire la „Super Liga Europei”, o competiție la care ar urma să participe 18 dintre cele mai tari cluburi din Europa și care să devină mai atractivă decât UEFA Champions League.

Deși Super Liga Europei există doar ca idee, forurile care conduc fotbalul au luat poziție și anunță că nu vor recunoaște o astfel de competiție și că vor lua măsuri împotriva celor care vor participa.

FIFA și UEFA nu recunosc Super Liga Europei

„În vederea ultimelor speculații apărute în presă, cu privire la crearea unei Super Ligi Europene de către anumite cluburi, FIFA și cele șase confederații afirmă din nou că o astfel de competiție nu va fi recunoscută.

Orice club și orice jucător care se implică într-o astfel de competiție nu va mai primi acceptul să participe în nicio competiție organizată de FIFA sau cele șase confederații.

Potrivit statutului FIFA, toate competițiile trebuie organizate și recunoscute de forul competent. Astfel, confederațiile recunosc Campionatul Mondial al Cluburilor, cu actualul format, ca fiind singura competiție mondială la nivel de club, în timp ce FIFA recunoaște competițiile la nivel de club organizate de confederații ca fiind singurele competiții intercluburi la nivel continental”, se arată pe site-ul UEFA.

Ce este Super Liga Europei

Super Liga Europei ar reuni la start numai 18 cluburi, toate provenind din cele mai puternice cinci campionate continentale: Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța. Și ar urma să înceapă în 2022. S-ar juca într-un sistem similar cu cel din NBA, cu manșe duble între cele 18 participante, faza finală având loc într-un singur oraș. Banca JP Morgan asigură partea financiară, cu 5 miliarde de euro. Câștigătoarele vor avea bonusuri de sute de milioane.

Liverpool, Man. United și Barcelona ar fi cluburile care ar insista cel mai mult pentru Super Liga Europei. Pe lângă ele, printre participante s-ar număra Real Madrid și Atletico Madrid, Milan și Inter. Plus PSG. Alte patru puteri din Premier League dorind să se alăture: Man City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

VIDEO Real Madrid, eliminată din Cupa Spaniei de Alcoyano, din liga a treia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Regele Cristiano Ronaldo » Portughezul e golgeterul planetar!

Manuel Neuer, în istoria Bundesligii! Ce record a egalat portarul lui Bayern + Performanță impresionantă pentru Lewandowski

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  22 Ianuarie 2021, 12:27

Super Liga Europei,aceeasi prostie ca UCL,unde numai campionii nu joaca!

dobrin
dobrin  •  22 Ianuarie 2021, 06:06

Umbla vorba prin targ ca si Dinamo Bucuresti se pregateste sa intre in Super Liga Europei.

dragdim
dragdim  •  21 Ianuarie 2021, 19:23

Vor mai mulți bănuți așa ca pun presiune pe UEFA.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează