INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA vrea să transforme fotbalul definitiv » Ce schimbări anunţă Infantino

Președintele FIFA, Gianni Infantino, foto: Guliver/gettyimages.com
Președintele FIFA, Gianni Infantino, foto: Guliver/gettyimages.com

Articol de - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 13:40 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 13:45

Președintele FIFA, Gianni Infantino, susține că „este inacceptabil să se joace doar 47-48 de minute din 90, îmi doresc partide cu minimum 60 de minute de joc efectiv”. 

Gianni Infantino vrea să transforme definitiv fotbalul. 

Președintele FIFA va avea un Mondial de 48 de echipe din 2026, face presiuni pentru CM și Euro din doi în doi ani și plănuiește să modifice și regulamentul. Cere timp efectiv de joc, ca în sporturile nord-americane!

Ședință la vârf în conflictul Romelu Lukaku - Thomas Tuchel! S-a implicat mâna dreaptă a lui Abramovici + Amendă uriaşă
ANGLIA
Ședință la vârf în conflictul Romelu Lukaku - Thomas Tuchel! S-a implicat mâna dreaptă a lui Abramovici + Amendă uriaşă

Gianni Infantino: „Jucătorii rămân la pământ ca și cum ar fi loviți de fulger”

Chiar dacă jucătorii afirmă că nu mai rezistă în acest ritm infernal, cu prea multe meciuri și competiții, oficialul de la Zürich îi critică. Și spune într-un interviu pentru RAI Sport că „trebuie să analizăm posibilitatea introducerii timpului efectiv de joc, să nu mai fie niciun tabu”.

Crede că a găsit vinovații: „Când o echipă e în avantaj, iar un fotbalist e accidentat, el rămâne la pământ, ca și cum ar fi lovit de fulger. Nu vezi asemenea lucruri în fotbalul feminin, să luăm exemplu!”.

Pentru Infantino, „este inacceptabil să se joace doar 47-48 de minute din 90, îmi doresc partide cu minimum 60 de minute de joc efectiv”.

Gianni Infantino: „Astăzi sunt peste 200 sute de echipe naționale”

Elvețianul în vârstă de 51 de ani, din 2016 liderul FIFA, continuă să vorbească despre CM bienal. „FIFA are nevoie de trei decenii pentru a găzdui numărul de meciuri disputate într-un an în Serie A. De aceea, organizarea Mondialului și Euro o dată la doi ani nu ar schimba nimic”.

Infantino explică: „În urmă cu o sută de ani s-a decis ca turneul final să aibă loc din patru în patru ani. La acea vreme, fotbalul era jucat de 40 de țări în lumea întreagă, în Europa și America de Sud. Astăzi sunt peste două sute de echipe naționale. Să ținem cont și de acest amănunt. Impactul economic va fi pozitiv pentru toți”.

Vor fi mai puține meciuri în total pentru echipele naționale, dar vor fi mai multe de impact
- Gianni Infantino, președinte FIFA

La început, am fost împotriva VAR, dar vedem beneficiile. Tot ce ajută fotbalul e bine-venit
- Gianni Infantino, președinte FIFA

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Ofertă amețitoare pentru noul star din Serie A » Fiorentina e gata să-l vândă în Premier League

Kylian Mbappe, irezistibil în Cupa Franței! Borna excepțională atinsă la PSG

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (4)
maresal_rinu
maresal_rinu  •  04 Ianuarie 2022, 18:05

Dacă 47-48 de minute i se pare puțin să se uite la campionatul românesc unde se joacă 12-14 minute.

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  04 Ianuarie 2022, 15:38

Inca un pic si sportul va deveni doar o afacere ca si sportul american

753720451412471
Andrei Ionescu  •  04 Ianuarie 2022, 15:19

Acest Infantini a luat-o razna. E o PROSTIE ,o nebunie să faci CM DE FOTBAL din 2 in 2 ani. Sau acest Infantini nu-și dă seama ce înseamnă organizarea unui CM Desemenea timpul de 2 ani e prea scurt pentru a avea relevanță CM. Echipele nu au timp pentru organizare,promovare de noi jucători si in plus se resimte cu SIGURANȚĂ o oboseală la propriu si la figurat. FIFA ar trebui să umble la. regament Privind faulturile si offsaidurile. Fotbalul a devenit prea brutal, zicandu-se ca e joc bărbătesc. De ex; un jucător aleargă cu mingea la picior si adversarul vine in vitează si il izbește cu corpul si adesea se zice ca nu e fault. Asta e prostie Infantin si e fault clar.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează