INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Finalistă a Ligii în 2004, AS Monaco a ajuns ”lanternă roşie” în Ligue 2 » Infernul din Principat

Prințul Albert caută să se detașeze de AS Monaco, la ale cărei meciuri venea des altădată. FOTO Reuters
Prințul Albert caută să se detașeze de AS Monaco, la ale cărei meciuri venea des altădată. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 decembrie 2011 22:05

Roş-albii au o singură victorie în 16 meciuri. Sătul de probleme, Prinţul Albert vinde clubul


Excelentă decizie a luat Daniel Niculae în august trecut, cînd a acceptat împrumutul de la AS Monaco la Nancy. După plecarea atacantului român, la clubul din Principat a început prăpădul, fiindcă retrogradarea a rămas o lovitură imposibil de surmontat. Zdruncinată, echipa nu s-a putut pune în nici un moment pe linia de plutire. Căderea în Ligue 2 a fost constantă. Nimic nu a putut-o opri. Nici măcar instalarea pe bancă a fostei sale vedete, italianul Marco Simone.

Acum, roş-albii sînt pe ultimul loc. După 16 etape, au doar 11 puncte (o singură victorie, în septembrie), la 4 puncte de salvare şi la 22 de liderul Clermont. Un infern pentru formaţia ce juca finala Ligii în 2004, 0-3 cu Porto, dar şi pentru jucători ca Giuly, Hansson, Vahirua, Helstad.

Salvare de la ruşi
În contrast cu luxul şi strălucirea din Principat, Prinţul Albert de Monaco, patronul din umbră al grupării, nu poate accepta o aşa situaţie degradantă. Şi s-a hotărît: nu mai investeşte în AS Monaco, oricum cu grave neajunsuri financiare, ci-l va ceda. Deja a găsit cumpărător. Se numeşte Dmitri Ribolovlev, un om de afaceri rus.

Cu o avere de 7,2 miliarde de euro (locul 93 în lume, potrivit "Forbes"), acesta e gata să dea 200 de milioane de euro ca să devină acţionar majoritar. Ultima discuţie, de luni, pare să fi fost lămuritoare. "L'Equipe" a anticipat: "Un acord e foarte aproape".

17 trofee are AS Monaco: 7 titluri, 5 Cupe, Cupa Ligii şi 4 Supercupe. Clubul a fost înfiinţat în 1924

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
luciano86
luciano86  •  07 Decembrie 2011, 09:01

Ce urat a cazut AS Monaco... dar las' ca vine Rusul ala si isi spala banii cu clubul si revine in Ligue 1 :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează