INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA - INTER 1-2

FOTO Fiorentina - Inter 1-2 » Trupa lui Simone Inzaghi câștigă Cupa Italiei înainte de duelul stelar cu Manchester City, din finala Ligii Campionilor

Fiorentina - Inter, finala Cupei Italiei din acest an » Echipele de start + Cote la pariuri +21   FOTO
Fiorentina - Inter, finala Cupei Italiei din acest an » Echipele de start + Cote la pariuri

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 00:04 / Actualizat joi, 25 mai 2023 00:14

Inter s-a impus în fața Fiorentinei, scor 2-1, și este noua câștigătoare a Cupei Italiei! Fiorentina a deschis scorul, a dominat mai mult, a avut destule ocazii, însă Inter s-a dovedit mai pragmatică și și-a păstrat cupa cucerită în ediția trecută. Lautaro Martinez a speculat assisturile lui Brozovic și Barella, a răsturnat scorul până la pauză și Viola n-a mai putut egala.

Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK: ar avea deja un acord cu noua echipă!
ANTRENORI
Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK: ar avea deja un acord cu noua echipă!

Inter a învins-o pe Fiorentina și a câștigat Cupa Italiei

Fiorentina ori Inter? Echipa ce așteaptă Coppa Italia din 2001 sau deținătoarea trofeului? Outsidera pregătită de Vincenzo Italiano sau finalista Ligii Campionilor și câștigătoarea Supercupei din acest sezon antrenată de Simone Inzaghi? 

Un meci între două formații separate de 8 locuri în Serie A și de 16 puncte, pe un "Olimpico" cu două galerii frumoase. Și cu două echipe ce fac repetiția pentru eurofinalele care le așteaptă: Viola va juca împotriva lui West Ham în Conference League, nerazzurrii, cu Man. City în Liga Campionilor. 

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
+17 FOTO

Echilibru perfect în statistici 

Dar într-o finală de Cupă a Italiei favorita aproape că nu mai contează, deși Inter a trebuit să le elimine pe Atalanta și Juventus, în vreme de Fiorentina a scos două retrogradate, Sampdoria și Cremonese. Contează cine e mai proaspăt, mai motivat. 

Viola și-a odihnit toată echipa cu Torino, milanezii au folosit numai trei titulari cu Napoli. Și statistica indică un echilibru: în 13 confruntări anterioare au fost câte cinci victorii și trei rezultate de egalitate. 

Însă ultimele patru dueluri i-au revenit lui Inter, Fiorentina învingându-i ultima oară pe nerazzurri în Cupă tocmai pe 27 februarie 1996 (1-0 în returul semifinalei). Același scor s-a înregistrat și la cea mai recentă întâlnire, însă în Serie A, pe "Giuseppe Meazza". 

Fiorentina lovește surprinzător! 

Atmosfera e cu adevărat de o mare finală. Jocuri de lasere înaintea meciului, scenografii superbe la cele două peluze, Sudul este viola, foarte zgomotos, Nordul este nerazzurro și tăcut, în semn de protest față de repartiția biletelor pentru finala Ligii de la Istanbul. 

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
+17 FOTO

Startul e fulminant și neașteptat. Nici trei minute trecute și pe intercepția lui Dodo se naște deschiderea scorului, cu o pasă la Ikone și centrare pe bara doua, unde Gonzalez, liber, scutură plasa, cu toată opoziția lui Handanovic. Surprinzător, outsiderul trece în avantaj! 

Lautaro Martinez, golul 100 și 101 la Inter 

Fiorentina controlează prima jumătate a reprizei și face presing sus permanent, nu-i oferă spații și ocazii adversarului. Abia în minutul 24 tremură Viola. Pe un contraatac, Lautaro combină cu Dzeko și bosniacul, în situație de unu la unu cu Terracciano, trimite peste poartă din marginea careului. A fost preludiul egalării, semnate de Lautaro. 

Argentinianul e perfect găsit în careu de Brozovic, înlocuitorul accidentatului Mkhitaryan, și diagonala lui e imposibil de respins, 1-1. Golul 100 în tricoul lui Inter. Pe margine Inzaghi îmbrățișează pe toată lumea, inclusiv pe Lukaku, care dă și el indicații. 

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
+17 FOTO

Nerazzurrii se încălzesc mai greu, ca un motor diesel, dar când o fac e greu să le reziști. Viola mai încasează o lovitură nimicitoare. Același Lautaro reușește o superexecuție, voleu de la 8 metri din centrarea lui Barella. Nimic de făcut pentru Terracciano. Inter răstoarnă rezultatul în doar opt minute! 

Jovic, trei ocazii. Toate ratate! 

În afara terenurilor nicio schimbare la pauză, doar nu suntem în Liga 1. Ritmul e la fel de bun, din nou cu Viola mai insistentă la reluare și cu trei cornere la rând, după lovitura de cap ratată a lui Castrovilli.din poziție favorabilă. Fiorentina insistă, dar nu apar ocaziile clare, Inter se apără atent. 

Cabral reia slab, tot cu capul. Nici dincolo nu sunt mari pericole, șutul lui Lukaku fiind central și respins ușor de Terracciano. Viola domină, Italiano mai introduce un vârf, pe Jovic, însă Handanovic nu are mult de lucru. O intervenție de serviciu la șutul lui Cabral și în rest rezolvă defensiva sa. Inter se vede rar la construcție, sperând să închidă meciul pe contraatac. 

Foarte aproape de egalare trece Jovici, care nu-l poate bate pe Handanovici cu un șut din marginea careului mic. Nici cu lovitura de cap în cross, alături de bară! Inzaghi face schimbări pentru a apăra fragilul avantaj, Italiano forțează. 

Nerazzurrii par obosiți și suferă într-o apărare continuă, în fața valurilor de atac ale echipei toscane. Nico Gonzalez pătrunde pe dreapta și îi dă din nou emoții lui Handanovic, ce prinde cu destulă nesiguranță în careul mic. Se joacă aproape numai în terenul "oaspeților", care trag cu dinții și unghiile de acest 2-1. 

Și mai ratează o dată Jovic, tot imprecis în jocul aerian. Milenkovic urcă și el, vârf adăugat, Fiorentina atacă disperat. Se intră în cele cinci minute de prelungire, însă nu se mai întâmplă nimic. 

Inter câștigă a noua Cupă a Italiei și se pregătește de ciocnirea cu City de la Istanbul. 

Final: Fiorentina - Inter 1-2 

  • Au marcat: N. Gonzalez (3) / L. Martinez (29, 37)

Fiorentina - Inter, echipele de start

Fiorentina: Terracciano - Dodo, Milenkovic, Quarta, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Castrovilli - Ikone, Cabral, N. Gonzalez
Antrenor: Vincenzo Italiano

Inter: Handanovic - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco - L. Martinez, Dzeko
Antrenor: Simone Inzaghi

Stadion: Stadio Olimpico (Roma)
Arbitru: Massimiliano Irrati

Citește și: 

Două nume mari ale fotbalului, date afară de la echipele lor în aceeași zi

Cristiano Ronaldo îi laudă pe saudiți: „În curând, competiția lor națională va ajunge în Top 5 campionate ale lumii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează