INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA - NAPOLI 1-2

Atac rasist la liderul din Serie A » „Vino aici și spune-mi «maimuță», spune-mi-o în față!”

Atac rasist după Fiorentina - Napoli! Osimhen, Anguissa și Koulibaly au fost insultați // sursa foto: Imago
Atac rasist după Fiorentina - Napoli! Osimhen, Anguissa și Koulibaly au fost insultați // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 11:40 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 12:18

Osimhen, Anguissa și Koulibaly au fost insultați de un grup de suporteri ai Fiorentinei la finalul meciului câștigat de Napoli cu 2-1.

Napoli și-a continuat parcursul fără greșeală în Serie A, cu a șaptea victorie din tot atâtea etape, păstrându-și avansul de două puncte la șefie față de Milan. Dar rezultatul foarte bun de la Florența (2-1), asigurat de golurile lui Lozano și Rrahmani, care au întors handicapul conferit de reușita lui Martinez Quarta, a fost umbrit de episodul rasist petrecut la finalul partidei cu Fiorentina.

Fiorentina - Napoli 1-2 » Furia lui Koulibaly

Pe „Artemio Franchi”, un grup de suporteri ai Violei i-a luat în colimator pe jucătorii de culoare ai lui Napoli, care sărbătoreau cele trei noi puncte câștigate. Victor Osimhen, Andre-Frank Anguissa și Kalidou Koulibaly au devenit ținta insultelor. 

Dintr-un sector al tribunelor s-au auzit cuvinte jignitoare și sunete cu tentă rasistă, ba chiar s-a pronunțat și cuvântul „maimuță”. Dintre cei trei fotbaliști africani, doar căpitanul azzurrilor a reacționat pe loc, înfuriindu-se și dorind să riposteze: „Vino aici și spune-mi «maimuță», spune-mi-o în față!”.

Fiorentina - Napoli 1-2 » Mesajul lui Osimhen

Dacă atacantul nigerian și mijlocașul camerunez s-au limitat să zâmbească și s-au dus la vestiare, căpitanul senegalez a fost calmat cu greu de ofițerul de presă al clubului, în fața mai multor martori. Mai târziu, și Osimhen a replicat rasiștilor pe Instagram: „Vorbește cu copiii și cu părinții tăi și fă-i să înțeleagă cât de dezgustător este să urăști un om pentru culoarea pielii sale”. 

Fiorentina a intervenit prin directorul general Joe Barone, care i-a cerut scuze lui Koulibaly în numele clubului pentru incident. Iar Procuratura federală a deschis o anchetă.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Gică Craioveanu șochează » Despre ce jucător al Barcelonei spune că „n-ar juca nici la Craiova”

Guardiola, furios pe arbitru: „Asta se întâmplă pe Anfield. La fel ca pe Old Trafford”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  04 Octombrie 2021, 14:43

Păi ce, ei nu pot să se uite în oglindă?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează