INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ASTON VILLA - LIVERPOOL 1-2

FOTO Golul anulat lui Firmino în Aston Villa - Liverpool naște mari controverse: „VAR e din ce în ce mai ridicol. Cum poți afirma asta?!”

Golul marcat de Roberto Firmino ( 28 de ani) în prelungirile primei reprize din Aston Villa - Liverpool, la scorul de 1-0, a fost anulat, după consultarea VAR. Decizia a stârnit un val de controverse în Anglia.
Golul marcat de Roberto Firmino ( 28 de ani) în prelungirile primei reprize din Aston Villa - Liverpool, la scorul de 1-0, a fost anulat, după consultarea VAR. Decizia a stârnit un val de controverse în Anglia.

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 18:09 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 19:19

Golul marcat de Roberto Firmino ( 28 de ani) în prelungirile primei reprize din Aston Villa - Liverpool, la scorul de 1-0, a fost anulat, după consultarea VAR. Decizia a stârnit un val de controverse în Anglia. „Cormoranii” s-au impus în final, scor 2-1. 

În prelungirile primei reprize, Roberto Firmino a trimis mingea în poarta gazdelor, cu un șut din 6 metri. Nu s-a găsit nicio neregulă în cazul vârfului brazilian, dar arbitrii din camera VAR au întors acțiunea cu 10 secunde în urmă, în momentul în care Alexander-Arnold l-a găsit cu o diagonală pe Diego Jota. Portughezul a plecat dintr-o poziție la limita ofsaidului. La finalul unei lungi analize, golul a fost anulat, deși reluările nu sunt deloc edificatoare în acest sens. Ezri Konsa pare să îl țină în joc. 

Golul anulat lui Firmino în Aston Villa - Liverpool naște mari controverse: „VAR e din ce în ce mai ridicol. Cum poți afirma asta?!”

Liverpool a întors soarta meciului în repriza secundă, prin reușitele lui Mohamed Salah și Trent Alexander-Arnold. Reușita decisivă a venit în primul minut al prelungirilor, cu un șut superb. 

37 de goluriare Liverpool în prelungiri, în Premier League, cu cel puțin 12 mai mult decât oricare altă echipă

Controverse în jurul golului anulat din Aston Villa - Liverpool

Fanii lui Liverpool consideră că tehnologia VAR a dat greș de această dată. Ei spun că linia în cazul lui Jota este trasată greșit, că nu pleacă de la nivelul mânecii tricoului, ci de la nivelul cotului. Opinia le este împărtășită și de oameni cu greutate în sportul englez.

  • Gary Lineker, fost fotbalist la Leicester, Everton, Barcelona sau Tottenham, actualmente analist TV: „Îmi pare rău, dar VAR devine din ce în ce mai ridicol. Cum Dumnezeu pot afirma cu atâta siguranță că ăsta e un ofsaid? E ridicol!”
  • Stan Collymore, fost atacant atât la Liverpool, cât și la Aston Villa: „Evident că e o prostie! VAR e o prostie! Distruge sportul cu decizii aiurea luate din 5 în 5 minute”

Decizia finală l-a uimit și pe Jurgen Klopp. Reacția surprinsă de camerele TV vorbește de la sine. 

Golul anulat lui Firmino în Aston Villa - Liverpool naște mari controverse: „VAR e din ce în ce mai ridicol. Cum poți afirma asta?!”
Klopp, în momentul anulării golului

La pauză, căpitanul James Milner a avut un dialog cu arbitrii pe această temă. „Nu-mi place VAR, nu e pentru mine. Cred că mulți jucători sunt de acord”, a spus fotbalistul după meci.

Clasament Premier League:

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Manchester City, învinsă „acasă” și cu om în plus de Leeds » Șansă pentru Manchester United?

Final de eră la Tottenham? Presa din Anglia anunță că Harry Kane vrea să plece

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  11 Aprilie 2021, 09:46
Postat de aristofan pe 10 Aprilie 2021, 19:02

Hawk-Eye -ul din tenis nu vi se pare ridicol. Asta e, daca e offside fie el si centimetric asa sa fie !

Nu e deloc acelasi lucru. E f greu sa compari pozitia a 2 corpuri umane in dinamica. Ce puncte de reper alegi? A fost un caz de offside dictat la un meci al lui Leeds parca pt ca jucatorul a intins bratul sa ii arate coechipierului unde vrea mingea si i-au surprins degetul in offside . Si nici macar nu poti da gol cu degetul. Corect e daca la ochi nu vezi offsideul clar, sa dai credit atacului. Oricum faza era aceeasi si daca atacantul era 3 cm mai in spate pt ca era o separare uriasa de peste 20 de metri de-a latul intre jucatori..

iulihenry14
iulihenry14  •  10 Aprilie 2021, 21:10
Postat de aristofan pe 10 Aprilie 2021, 19:02

Hawk-Eye -ul din tenis nu vi se pare ridicol. Asta e, daca e offside fie el si centimetric asa sa fie !

Nu pentru ca in tenis nu se judeca mingea de acum 10 secunde. Se judeca faza care tocmai s-a incheiat. Daca 2 jucatori ar avea un schimb de 25 de mingi si unul dintre ei ar cere Hawkeye la schimbul 4 din 25 atunci da ar fi ridicol

univ_craiova1
univ_craiova1  •  10 Aprilie 2021, 19:40

Trebuie impuse niște reguli mai bune la el. De exemplu aici nu e corect sa fie offside. Ronaldo i a fost anulat un gol din cauza parului ca era prea în fata... Când o sa vina în România Var ul o sa fie distrus:))) ăștia nici cu video nu o sa vadă adevărul :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează