INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Florentino Perez apără proiectul Super Ligii: „Nu este pentru bogați, va salva fotbalul”

Florentino Perez, președinte Super Liga Europei // foto: Guliver/gettyimages
Florentino Perez, președinte Super Liga Europei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 20 aprilie 2021 07:57 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 09:21

Florentino Perez (74 de ani), președintele lui Real Madrid și al Super Ligii Europei, a oferit lămuriri cu privire la noua competiție înființată de granzii fotbalului din Anglia, Spania și Italia.

Florentino Perez spune că noua competiție a fost creată cu scopul de a salva fotbalul și de a ajuta cluburile pe plan financiar. Mai mult, neagă faptul că Super Liga ar fi destinată doar bogaților, spunând că meritul sportiv va avea un rol important în desfășurarea competiției.

Un selecționer al Europei, scandalizat: „Ce naiba caută Juventus în Super Liga Europei?!”
SUPER LIGA EUROPEI
Un selecționer al Europei, scandalizat: „Ce naiba caută Juventus în Super Liga Europei?!”

Florentino Perez, despre Super Liga Europei: „Va salva fotbalul”

„Tot ce fac este pentru binele fotbalului. Super Liga nu este pentru bogați, are scopul de a salva fotbalul. Dacă sistemul curent ar continua, fotbalul va dispărea, până în 2024 ar fi deja mort. Fanii își pierdeau interesul în fotbal, avem nevoie de o schimbare. Cei din categoria de vârstă 16-24 nu mai sunt interesați de fotbal. Fotbalul trebuie să se adapteze noilor generații.

Cluburile mari din Anglia, Spania și Italia trebuie să găsească o soluție pentru situația rea prin care fotbalul trece. Doar Real Madrid a pierdut 400 de milioane de euro. Super Liga va salva cluburile financiar, va genera mai mulți bani. Este mai atractivă, Manchester United - Barcelona va fi mult mai atractiv decât Manchester United contra unei echipe mai mici.

Echipele se pot alătura Super Ligii, nu ne-am gândit vreodată la un sistem închis, mereu ne-am gândit la meritul sportiv. 5 echipe își vor câștiga locul în fiecare sezon. Noul format al Ligii Campionilor nu va salva fotbalul. Nu îl înțeleg, nu va ajuta pe nimeni. UEFA are un monopol, noi încercăm să salvăm fotbalul.

Până astăzi, PSG nu a fost invitată. Nici măcar nu am vorbit cu cluburile din Germania. Acum suntem 12 cluburi, vrem să devenim 15. Dacă Bayern și PSG refuză, Super Liga nu va fi anulată. Este un nonsens”, a declarat Perez la El Chiringuito TV

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Cum se va juca Super Liga Europei

Vor participa 20 de cluburi, 15 „fondatoare" și încă 5 echipe care se vor califica anual în funcție de performanța din sezonul precedent. Toate meciurile se vor disputa în timpul săptămânii, formațiile urmând să continue să joace și în ligile naționale. 

Stagiunea SLE va începe în august, iar cele 20 de participante vor fi împărțite în două grupe de 10, care vor juca fiecare cu fiecare. Primele trei din fiecare serie se vor califica automat în sferturile de finală. Locurile 4 și 5 din ambele grupe se vor întâlni într-un play-off tur-retur pentru ultimele două bilete. 

„Sferturile" și semifinalele, în dublă manșă, finala într-un singur meci, la sfârșitul lunii mai, pe teren neutru. S-a mai anunțat că, după startul turneului masculin, va fi lansată și o competiție similară feminină.

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Cele mai tari meme-uri după ce Super Liga a fost anunțată: „Nu insistați, avem meci important!” + Reacție din Liga 1

Ce nebunie! Klopp se ridică împotriva deciziei lui Liverpool: „Ieri am aflat” » Pleacă neamțul? „Patronii să părăsească orașul!” + Protest vehement la Leeds - Liverpool

Nemții au pus mâna pe documentul de înființare a Super Ligii: cât timp au la dispoziție Bayern, Dortmund și PSG pentru a oferi un răspuns

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (121)
1703354636634669
Dan Coe  •  21 Aprilie 2021, 16:33

Daca a pierdut atatia bani inseamna ca are de unde. Daca le injumatateste salariile jucatorilor si celor din staff-ul tehnic a rezolvat problema, ca nu o sa moara nimeni de foame. Pe cei care comenteaza sa-i trimita la noi sa joace pe2000 de euro pe luna, cu platile odata pe trimestru...

caoradea
caoradea  •  21 Aprilie 2021, 00:18
Postat de Dumitru-Gabriel Petre pe 20 Aprilie 2021, 20:25

bai Perez, daca Real are datorii de 400 milioane, atunci e si vina ta ca tu ai condus clubul. cine te a pus sa dai 100 milioane pe Bale? si daca se face superliga credeti ca o sa castige telespectatorul? NU! sumele de transfer o sa fie si mai mari, o sa se bata pe jucatori, ca au bani si o sa trebuiasca sa platim noi mai mult sa vedem meciuri pe care le vedeam la un tarif normal.

In locul lui Perez l-as intreba pe ***, cum reuseste sa vanda scump doar la echipele de top in Europa ? Ce strategie are ? Cu cat l- ar da pe mimisor la Real sa redreseze clubul si fotbalul european ? E amator mare Perez asta, eu nu inteleg ce ma cauta prin fotbal....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

153976905137686
Dumitru-Gabriel Petre  •  20 Aprilie 2021, 20:25

bai Perez, daca Real are datorii de 400 milioane, atunci e si vina ta ca tu ai condus clubul. cine te a pus sa dai 100 milioane pe Bale? si daca se face superliga credeti ca o sa castige telespectatorul? NU! sumele de transfer o sa fie si mai mari, o sa se bata pe jucatori, ca au bani si o sa trebuiasca sa platim noi mai mult sa vedem meciuri pe care le vedeam la un tarif normal.

Vezi toate comentariile (121)
Comentează