INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA AMERICII DE SUD

Puștii-minune ochiți de Guardiola au cucerit în premieră Supercupa Americii de Sud

Fluminense sărbătorind victoria în Recopa Sudamericana / Foto: Imago Images
Fluminense sărbătorind victoria în Recopa Sudamericana / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 13:02 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 13:21

Fluminense a cucerit pentru prima dată în istoria clubului brazilian Recopa Sudamericana, echivalenta Supercupei Europei din America de Sud, după ce a învins, pe teren propriu, cu 2-0 gruparea ecuadorială LDU Quito în manșa secundă. În prima manșă, Quito s-a impus cu 1-0.

Trofeul a fost cucerit de către Fluminense grație dublei semnate de către Jhon Arias (26 de ani), extrema dreapta a brazilienilor, în minutele 76 și 90 (ultimul gol a fost înscris din penalty).

Gigi Becali a anunțat prima țintă la transferuri pentru Europa: „O să încerc să-l aduc”
FCSB
Gigi Becali a anunțat prima țintă la transferuri pentru Europa: „O să încerc să-l aduc”

Tensiune în Supercupa Americii de Sud

Partida a fost cu adevărat dramatică pentru Fluminense, care a terminat meciul în 10 jucători, din cauza eliminării directe din minutul 79 încasate de John Kennedy. De asemenea, Diogo Barbosa, jucător schimbat în minutul 67, a văzut cartonașul roșu de pe marginea terenului, în minutul 90 + 3.

Fluminense, de 4 ori campioană în Brazilia, a jucat în Recopa Sudamericana în calitate de câștigătoare a Copa Libertadores (Champions League din America de Sud), în timp ce Quito și-a obținut biletul de participare în urma adjudecării Copa Sudamericana (echivalenta Europa League).

Fluminense a reușit să își ia astfel revanșa în fața celor de la LDU Quito, după ce formația din Ecuador i-a învins pe brazilieni în finalele Copa Sudamericana (din 2009) şi Copa Libertadores (2008).

Cum s-au descurcat fotbaliștii de la Fluminense remarcați de Pep Guardiola

Pep Guardiola a profitat de finala Campionatului Mondial al Cluburilor din decembrie anul trecut, în care Manchester City a surclasat Fluminense (4-0), pentru a găsi potențiali fotbaliști de adus în tabăra „cetățenilor”.

Conform Mundo Deportivo, Pep Guardiola a fost impresionat atunci de 4 brazilieni: Andre (22 de ani, mijlocaș defensiv), dorit și de Barcelona, Matheus Martinelli (22 de ani, mijlocaș defensiv), John Kennedy (21 de ani, atacant) și Alexsander (20 de ani, mijlocaș defensiv).

Andre a fost integralist în succesul istoric al celor de la Fluminense. John Kennedy putea însă să își „îngroape” echipa. Introdus în minutul 46 în locul lui Felipe Melo, nouarul a văzut cartonașul roșu direct pentru un fault dur în minutul 79.

Matheus Martinelli a fost, la fel ca Andre, integralist, în timp ce Alexsander a rămas doar pe banca de rezerve.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Iubita lui Luis Phelipe, mesaj emoționant pentru atacantul brazilian: „Suntem mândri de tine”

Citește și:

Rapid și FCSB i-au dorit pe bani, acum au semnat gratis cu noile echipe » Unde s-au transferat cei doi
Transferuri
Rapid și FCSB i-au dorit pe bani, acum au semnat gratis cu noile echipe » Unde s-au transferat cei doi
Gigi Becali, spectacol după Voluntari - FCSB: „Coman, nu îți e rușine? Nu ai voie să faci așa ceva”
Voluntari - FCSB
Gigi Becali, spectacol după Voluntari - FCSB: „Coman, nu îți e rușine? Nu ai voie să faci așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Tibisor
Tibisor  •  01 Martie 2024, 18:48

Saracul Pepesor ... el doar '' ocheste '' jucatori de pe la alte cluburi ... nu-i in stare sa promoveze cativa si de clubul la care antreneaza ! KLOPP este cu TREI clase peste el ... in cca . noua ani la LIVERPOOL a ''aruncat'' in lupta 53 de copilandrii !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close