INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INCIDENT

Fost arbitru, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de droguri

Byron Moreno
Byron Moreno

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 17:51

Un fost arbitru ecuadorian, care în 2002 a arbitrat la Mondialul din Japonia şi Coreea de Sud, a fost condamnat astăzi la doi ani şi jumătate de închisoare sub acuzaţia de trafic de droguri. Pe numele său Byron Moreno, acesta risca o pedeapsă de cel mult 10 ani, dar judecătorii au fost îngăduitori.

Moreno, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat în septembrie 2010, pe aeroportul JFK din New York, el venind din Ecuador şi având asupra şase kilograme de heroină.

Byron Moreno, care era consultant pentru un post de radio local, a fost numit de presa italiană "Bovina nedumerită" după ce "squadra azzurra" a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Mondiale din 2002. Italienii l-au acuzat pe Moreno că la meciul cu reprezentativa Coreei de Sud nu a validat un gol marcat de Damiano Tommasi, că l-a eliminat eronat pe Francesco Totti şi a favorizat formaţia asiatică.

După Cupa Mondială s-a întors în Ecuador, dar s-a retras din arbitraj în 2003, după ce a fost suspendat 20 de etape în urma unui nou scandal. La un meci de campionat între echipele Liga de Quito şi Barcelona Guayaquil, în loc de şase minute de prelungire, el a acordat 12 minute, ajutând astfel echipa gazdă să înscrie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
jediklaus
jediklaus  •  08 Octombrie 2011, 21:33

TOTUL se plăteşte şi ORICE are o scadenţă! Ce a făcut arbitrul ăsa în 2002, se numeşte "asasinat în fotbal". Nici nu este de mirare că a ajuns să prelungească 12 minute un meci, pentru ca echipa gazdă să marcheze! Vă daţi seama cât bănet i-o intrat în cont? Acuma nu are decât să se şteargă în... DOS cu aceştia!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează