INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA

Fostul dinamovist Zoltan Kadar ar putea fi demis la Grasshopper » A ratat promovarea după 0-6 acasă! ”Rușine!”

ostul dinamovist Zoltan Kadar ar putea fi demis la Grasshopper
ostul dinamovist Zoltan Kadar ar putea fi demis la Grasshopper

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 13:39 / Actualizat luni, 03 august 2020 14:01

Grasshopper, cea mai titrată echipă din Țara Cantoanelor, 27 de titluri, a fost spulberată pe teren propriu de Winterthur, scor 0-6, pierzând șansa barajului și rămânând pe locul 3 în liga secundă. Iar antrenorul Zoltan Kadar, numit în luna mai, va fi probabil schimbat.

Din luna mai era Zoltan Kadar (53 de ani, fost jucător la U Cluj și Dinamo) antrenor principal la Grasshopper Zürich. Fostul secund îl înlocuise pe austriacul Goran Djuricin. Nici el nu a reușit să-i facă fericiți pe fani. Cea mai titrată echipă elvețiană (27 de titluri), care retrogradase în 2019 pentru întâia oară în ultimii 68 de ani, nu a promovat în elită. Nici măcar nu a ajuns la baraj.

A doua oară în istorie

Înaintea ultimei etape, "lăcustele" erau pe locul 3, la trei puncte de Vaduz. Dacă rivalii pierdeau la Kriens la limită (ceea ce s-a și întâmplat, 1-2), iar alb-albaștrii câștigau acasă la trei goluri diferență, ei ar fi jucat play-off-ul. Dar meciul lor a fost un dezastru. 0-6 cu Winterthur (0-1 la pauză)! Doar o dată mai pierduseră în istorie la o asemenea diferență la Zürich. În 1964!

"Nu știu ce s-a petrecut în repriza a doua"

"Rușine! Plecați să vă antrenați!", le-au strigat suporterii. Și Kadar a fost uluit: "Din păcate, nu știu ce s-a petrecut în repriza a doua. E o imensă dezamăgire. Nu am început rău, primul lor gol a căzut de nicăieri, dar la pauză era 0-1. Ne-am făcut un plan în vestiar, însă tabela de schimba de fiecare dată când Winterthur trecea mijlocul terenului".

"Am pus mult suflet, mi-ar plăcea să continui"

Kadar ar putea fi înlocuit. „Vom vedea. Unele lucruri au mers, altele nu", a declarat directorul sportiv Bernard Schuiteman. "Alții trebuie să decidă cine e antrenor. Ceva e sigur: sezonul viitor, Grasshopper trebuie să aibă o formație puternică pentru a putea promova", a spus Kadar. "Am pus mult suflet, mi-ar plăcea să continui. Cu două trei întăriri, am fi competitivi". 

VIDEO. Zoltan Kadar e membru DDB

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Suma colosală pe care ar fi câștigat-o Lucescu în 12 ani la Șahtior! Doar impozitele au fost 5 milioane de euro

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu. Antrenorul nu avea nevoie de binecuvântarea lui”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează