INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu. Antrenorul nu avea nevoie de binecuvântarea lui”

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu
Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 10:56 / Actualizat luni, 03 august 2020 11:23

Președintele lui Dinamo Kiev a dezvăluit că a discutat cu patronul lui Șahtior, care i-a spus: „Lucescu e un profesionist. Faptul că el este acum antrenorul lui Dinamo e cea mai bună motivație pentru echipa mea”.

De când a semnat cu Dinamo Kiev, pe 23 iulie, Mircea Lucescu (75 de ani) e mereu în atenția presei. Zilnic. La fel, Igor Surkis. Într-un interviu pentru televiziunea 112 Ucraina, proprietarul și președintele clubului a comentat situația noului antrenor. Dezvăluind că a discutat și cu Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior.

„Dacă învingi, vei fi aplaudat, dacă nu, vei fi criticat"

„Ahmetov nu este tatăl lui Lucescu, nu trebuia să-l binecuvânteze pentru a putea veni la noi. Tehnicianul a ales dacă e bine sau nu", a declarat Surkis. "Am vorbit cu Rinat despre numirea lui Lucescu și mi-a spus cele mai importante cuvinte: «E un profesionist. Faptul că el este acum antrenorul lui Dinamo e cea mai bună motivație pentru echipa mea». Mi-a mai zis că «a fost decizia ta, e clubul tău, ai acest drept. Dacă învingi, vei fi aplaudat, dacă nu, vei fi criticat»".

„Avem o societate care transformă totul în politică"

Șeful lui Dinamo a mai explicat o dată de ce s-a oprit la Lucescu: "În ultimii ani, nu am mai jucat în grupele Ligii Campionilor și m-am gândit la el, care era liber de contract. Un antrenor cu nume mare, cu excelente rezultate la principalul nostru rival, cucerind o mulțime de trofee. Lucescu a acceptat provocarea, vede un viitor pentru tinerii noștri talentați. Am crezut că avem fani deștepți și că îl vor aprecia profesional, dar avem o societate care transformă totul în politică". z

"Dacă îi ținem într-o colivie de aur, nu vor progresa"

Surkis a abordat și subiectul transferuri. "Lucescu are o filosofie. Dacă avem o ofertă bună pentru un jucător, Țîgankov sau oricare altul, să-l vindem!", a declarat președintele. "I-am spus că Țîgankov e omul nostru cheie. Mi-a replicat: «Plecând Țîgankov, îi dăm speranță lui Țitaișvili. Iar în spatele lui e altcineva. Dacă îi ținem într-o colivie de aur, nu vor progresa». Mi-a mai zis că Iarmolenko a fost supraexpus la noi și că ar trebuit să-l dăm cu doi ani mai devreme. Astfel, Țîgankov ar fi început și el mai repede și astăzi ar fi fost un fotbalist de top". 

"Ce a făcut el nu a fost trădare?"

După ce Oleg Blohin, o legendă a lui Dinamo Kiev, a declarat că "venirea lui Lucescu e o palmă pentru sufletul meu" și l-a acuzat pe Surkis de trădare, președintele i-a răspuns: "Blohin a avut șansa lui. Cu jucători transferați pentru 70 de milioane, echipa a fost pe locul 4. Chiar și marele Blohin dacă mă provoacă, nu tac".

Nu a fost tot. "Vreau să-i aduc aminte că, pentru a deveni selecționerul Ucrainei prima oară, s-a mutat de la Partidul Comunist la SDPU (n.r. Partidul Social Democrat). Nu a fost o trădare? Mai târziu, când era antrenorul naționalei, a avut nevoie doar de un minut de gândire după ce îi cerusem să vină la Dinamo Kiev. Nu s-a dus la federație, a rupt contractul și a ajuns la Dinamo. Cine a trădat?".

Fostul "dușman" la antrenament

Duminică, la antrenament, a asistat și Grigori Surkis. Fratele președintelui și unul dintre patronii lui Dinamo Kiev. Care a fost liderul federației ucrainene între 2000 și 2012, perioadă în care Lucescu era la Șahtior. Tehnicianul a atacat de multe ori forul de Kiev, sugerând că ajută Dinamo. 

Statuia a rămas sub prelată

Pe 29 iulie 2015, când Mircea Lucescu împlinea 70 de ani, Șahtior anunța că antrenorul va avea o statuie în fața stadionului când echipa se va întoarce la "Donbass Arena". Rinat Ahmetov îi pregătise o surpriză acum, la aniversarea de 75 de ani a tehnicianului: monumentul era gata. Numai că, după ce Luce a semnat cu Dinamo Kiev, Ahmetov nu a mai anunțat cadoul. Statuia, care îl reprezenta pe Lucescu așezat pe bancă, a rămas acoperită cu o prelată, potrivit presei locale. 

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu. Antrenorul nu avea nevoie de binecuvântarea lui”

Cred că decizia de a-l aduce pe Lucescu a fost bună. Știe cum să lucreze cu tinerii jucători. Iar Dinamo are mulți băieți care au cucerit titlul mondial la juniori. El îi poate ajuta. Amintiți-vă ce a făcut Mircea la Șahtior cu tinerii brazilieni. Clubul a cucerit trofee și a câștigat mulți bani din vânzări
- Iuri Semin, antrenor rus, ex-Dinamo Kiev

Ne obișnuim cu filosofia noului antrenor. Sper să jucăm cât de curând așa cum dorește Mister. Comunicăm bine cu el
- Carlos de Pena, aripă Dinamo Kiev 

Lucescu muncește de dimineață până seara cu toți antrenorii de la Dinamo, începând cu cei de la juniori. Vrea să știe tot 
- Artem Frankov, jurnalist ucrainean

VIDEO. Mircea Lucescu, contestat de fanii lui Dinamo Kiev

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu a băgat spaima în jucători! Efectele primelor zile la Dinamo Kiev: „N-am mai trecut prin așa ceva”

Mircea Lucescu pune pe liber un vicecampion mondial! Prima plecare de la Dinamo Kiev

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează