CAMPIONATE  ·  MARSEILLE - BAYERN

Fostul rapidist Andrade îşi povesteşte teribilul drum spre performanţă: "M-am antrenat pe cîmp. Eu şi porcii!"

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2012 00:00

În 2005, portarul lui Marseille a trăit 7 luni de coşmar în Portugalia: "Am supravieţuit din ajutorul unor agricultori. Munceam cu ei, cultivam cartofi şi castraveţi, apoi alergam printre animale"

Două sezoane a apărat brazilianul Elinton Andrade la Rapid (2007-2009), dar puţini îi cunoşteau drama trăită înaintea celor 36 de meciuri pentru giuleşteni. Goalkeeperul în vîrstă de 33 de ani, care a jucat aseară în premieră în Champions League, la Marseille - Bayern, şi-a developat trista poveste în L'Equipe.

A crescut la centrul de juniori al marelui Zico, apoi, după ce a primit 7 goluri într-o partidă la Vasco da Gama, a fost "expulzat" din fotbalul carioca. Şi s-a oprit în Portugalia, în 2005. Unde a fost păcălit de un impresar, rămînînd singur: "Fără club, fără bani, fără acte şi fără iubită, care mă părăsise. A fost cea mai cruntă perioadă a vieţii mele".

"Marţi, alergam cu oile..."
Şapte luni înfiorătoare, în care a muncit la cîmp pentru a supravieţui. "Nişte agricultori m-au ajutat, găzduindu-mă în casa lor şi oferindu-mi de lucru. Cultivam cartofi, castraveţi, ardei, roşii... Aşa trăiam, de la o zi la alta". Fotbalul nu dispăruse, dar nu putea face decît pregătire fizică. Şi cum: "Luni, urcam un munte. Marţi, alergam printre oi... De multe ori, mă antrenam pe cîmp. Eu, porcii şi puii".
S-a trezit din acest coşmar în 2006, cînd a primit paşaportul portughez pentru a juca la Mondialul de foot-volley cu "naţionala" lusitană. Ulterior, a ajuns în Italia, la Ascoli, unde i-a fost rezervă lui Pagliuca. De aici, un scurt popas înapoi în ţară, la Maranhao. După, Rapid. Şi, din 2009, Marseille. Totul pentru un meci de Champions League. Aseară, în "sferturi", cu Bayern.

"Am impresia că locuiesc la cantonamentul lui Marseille. Petrec acolo opt ore pe zi, stau mai mult cu Mandanda decît cu soţia.. Le-am cerut cheile paznicilor. Eu deschid, eu închid baza"
Elinton Andrade, portar MarseilleNaya Rivera a fost găsită moartă. Detalii șocante despre ultimele clipe: ce a făcut pe barcă, alături de fiul ei
Libertatea
Comentarii (1)
omgwtfbbq  •  29 Martie 2012, 13:49

care performanta?

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Liga 2
FC Argeș - Mioveni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:15 Fotbal, Premier League
Chelsea - Norwich
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Brescia
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×