INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fotbaliștii Barcelonei au primit INTERZIS la dușuri după antrenamente și meciuri » Ce probleme grave au catalanii

Lewandowski și colegii de la Barcelona ar putea să se spele acasă după antrenamente și meciuri
Lewandowski și colegii de la Barcelona ar putea să se spele acasă după antrenamente și meciuri

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 16:04 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 20:30

Și elevii lui Xavi au de suferit din cauza secetei prelungite din Catalunia. Autoritățile i-au pus în vedere Barcelonei să facă economie la apă: „Să compenseze apa pe care o folosește cu irigații și să economisească mai mult cu dușurile. Fie la Montjuic, stadionul considerat «acasă», fie la Ciutat Esportiva, centrul de pregătire.

Barcelona nu are probleme doar pe gazon, ci și în afara lui. Campioana Spaniei, învinsă în Primera Division de liderul Girona și apoi în Champions League de Antwerp, poate avea de pătimit de pe urma secetei grave ce afectează Catalunia de mai multă vreme. 

E sigur! Ianis Hagi schimbă echipa » Presa internațională dezvăluie ce îl așteaptă pe „decarul” lui Alaves
SPANIA
E sigur! Ianis Hagi schimbă echipa » Presa internațională dezvăluie ce îl așteaptă pe „decarul” lui Alaves

În viitorul apropiat, elevii lui Xavi nu vor mai avea voie să facă dușuri la Lluís Companys, stadionul pe care își dispută partidele de pe teren propriu (cât timp se va reconstrui Camp Nou), nici la centrul de antrenament, Ciutat Esportiva Joan Gamper. Guvernul regional a și adoptat măsuri severe pentru a limita consumul de apă, astfel încât formația blaugrana va trebui în curând să facă dușurile acasă, pentru a putea folosi apa pentru irigarea câmpului de joc.

Fotbaliștii Barcelonei au primit INTERZIS la dușuri după antrenamente și meciuri

„Barcelona trebuie să compenseze ceea ce folosește pentru a uda terenurile cu dușurile. Indiferent că e vorba despre Montjuic ori despre San Joan Despí. Toate structurile clubului au obligația de a micșora consumul de apă, deci dacă vor să continue cu irigarea câmpurilor de joc vor ajunge să nu mai facă duș după antrenamente", a declarat David Mascort, consilier al guvernului catalan pentru acțiune climatică, pentru postul radio spaniol. Cadena Ser. Aproape sigur, pentru că l-ar deranja pe Xavi, Barca va face economie cu dușurile.

Soluții de avarie pentru Barcelona

Guvernul a anunțat că facturile de apă vor crește în oraș. Consumul permis de apă s-a micșorat de la 230 de litri pe zi la 210. Autoritățile din Catalunia au avertizat că Barcelona ar putea avea nevoie să i se livreze apă proaspătă prin navă în lunile următoare, cu o uzină de purificare deja folosită pentru a compensa reducerea apei din fântâni și râuri. 

Situația în Barcelona a rămas până acum aproape neschimbată, deși în alte provincii și orașe din regiune erau deja aplicate măsuri speciale, constând în instituirea unei „faze de urgență".

Citește și alte știri de fotbal internațional

Agentul lui Radu Drăgușin e în Italia. Anunță: „Un transfer acum nu i-ar pune în pericol locul la Euro. Și e o posibilitate în ianuarie. În Premier League”
ECHIPA NAȚIONALĂ
Agentul lui Radu Drăgușin e în Italia. Anunță: „Un transfer acum nu i-ar pune în pericol locul la Euro. Și e o posibilitate în ianuarie. În Premier League”
Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori
EURO 2024
Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori" la turneul final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează