INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

Discrepanță mare între fotbaliștii români și cei din Ungaria: cel mai bine plătit român nici nu se compară la câștiguri cu starurile naționalei maghiare

Gulacsi și Orban (în mijloc și în dreapta), mai bine plătiți decât „tricolorii” // Foto: Getty Images
Gulacsi și Orban (în mijloc și în dreapta), mai bine plătiți decât „tricolorii” // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2022 14:01 / Actualizat luni, 11 iulie 2022 14:54

În timp ce Nicolae Stanciu (29 de ani), jucătorul român cu cel mai mare salariu, a fost nevoit să se transfere în China pentru a câștiga 2,5 milioane, trei titulari ai selecționatei Ungariei evoluează la una dintre echipele de top ale Germaniei. Plătiți mult mai bine!

În timp ce noi suntem pe ultimul loc în grupa din Liga B a Nations League, după Bosnia, Muntenegru și Finlanda, riscând să retrogradeze în a treia divizie continentală, Ungaria conduce seria cea mai dificilă a Ligii A, înaintea Germania, Italiei și Angliei. 

Nicolae Stanciu, de la 1,1 la 2,5 milioane de euro

Aproape toți jucătorii folosiți de selecționerul Marco Rossi sunt titulari la echipele lor de club. Și liderii lotului maghiar sunt și mai bine plătiți față de internaționalii noștri. 

Nicolae Stanciu a fost nevoit să se transfere în China pentru a avea cel mai mare salariu, crescând de la 1,1 milioane de euro anual, cât primea la Slavia Praga, la 2,5 milioane, cât ia la Wuhan Three Towns. 

28de milioane de euro valorează Dominik Szoboszlai, cel mai bine cotat internațional maghiar

Peter Gulacsi, 6 milioane la RB Leipzig! 

Nico, 29 de ani, e numărul 1 într-un top al salariilor stranierilor. Chiar și în China, el câștigă mult mai puțin decât fotbaliștii maghiari importanți. Care activează într-unul din primele cinci campionate ale Europei. 

Tabloidul german Bild a dezvăluit salariile de la RB Leipzig (poziția a 4-a în Bundesliga), unde evoluează trei titulari indiscutabili ai selecționatei Ungariei: 

  • Peter Gulacsi, 32 de ani, portarul și căpitanul lui Leipzig, e răsplătit anual cu 6 milioane de euro (al treilea la clubul său). 
  • Dominik Szoboszlai, 21 de ani, mijlocaș ofensiv, marele talent al vecinilor, are 4,5 milioane pe sezon. 
  • Willi Orban, 29 de ani, fundaș central, ia și el 4,5 milioane. 

12milioane de euro este cota lui Răzvan Marin, numărul 1 la naționala noastră (transfermarkt.de)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

La Fabrica, mina de aur a lui Real Madrid » Suma imensă produsă în ultimii 13 ani!

Transfer din Premier League pentru Mircea Lucescu? » Un nume mare s-ar întoarce la Dinamo Kiev

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
flob
flob  •  14 Iulie 2022, 09:10
Postat de irr78 pe 12 Iulie 2022, 19:24

...noi avem la tineret diamante neslefuite..

Ei ce au?

irr78
irr78  •  12 Iulie 2022, 19:24
Postat de flob pe 12 Iulie 2022, 16:19

În comparație cu investițiile făcute, sunt varza. Hai sa fim seriosi, daca acele investiții se făceau în fotbalul românesc și aveam acele "performanțe" nici nu vreau să știu ce era la gura "specialiștilor". Îmi spui te rog când a fost ultima data Ungaria la un Mondial? Îmi spui când a jucat ultima echipă de club ungurească in primăvara europeană? In 30 de ani au doar un european în fața noastră, in rest, mereu in spatele nostru. Iar la nivel de echipe de club, când am întâlnit echipe ungurești le-am cam scos din competiție. Au investit ungurii și la noi, dar nu prea au etnici maghiari in echipele lor. Revenind la echipele naționale, ce le vine din urmă, că la grupele de tineret sunt cam ciuca bătăilor?

...noi avem la tineret diamante neslefuite..

flob
flob  •  12 Iulie 2022, 16:21
Postat de abedi pe 11 Iulie 2022, 22:38

Romanul tipic. Sarac si cu gura mare.

Te rog vezi cifrele...nu prea ii vad foarte bogați nici pe unguri.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează