INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELARUS

Explicația șocantă pentru care fotbalul continuă în Belarus: „Își termină banii, își termină alcoolul și ies să joace, chiar dacă li se spune că acolo e moartea”

Suporterii lui FC Minsk, Belarus // sursă foto: Twitter +11   FOTO
Suporterii lui FC Minsk, Belarus // sursă foto: Twitter

Articol de - Publicat duminica, 29 martie 2020 11:12

Un jucător sub scutul anonimatului a dat o explicație incredibilă a faptului că fotbaliștii nu se unesc în Belarus pentru a protesta împotriva deciziei de a continua campionatul.

Într-o țară în care președintele-dictator Lukașenko, la putere din 1994, le spune oamenilor că „putem combate coronavirusul cu vodcă și saună", fotbalul din Belarus e unicul care continuă în Europa, înfruntând pandemia și oprobriul întregii lumi.

Cu piepturile goale, unii lângă alții

S-a jucat etapa a doua, mii de fani au mers pe stadioane, stând unii lângă alții, ultrașii și-au dat jos tricourile, încurajându-și favoriții cu piepturile goale.

Și au fost două mari surprize. BATE Borisov, campioană de 13 ori la rând, până în 2018, a pierdut și cu Slavia Mozir (1-2), având zero puncte în două meciuri. Iar Dinamo Minsk a fost învinsă în premieră pe terenul lui FC Minsk (2-3), după opt victorii și șase egaluri.

În schimb, deținătoarea titlului, Dinamo Brest, a câștigat, 1-0 la Sluțk, golul fiind marcat de Artem Milevski, 35 de ani, ex-Dinamo Kiev, care a jucat în 2016 și la Concordia Chiajna.

Jucător din Belarus: „Primele de meci sunt mai mari ca salariile"

În L'Équipe, a apărut o explicație a faptului că jucătorii nu se unesc pentru a face front comun împotriva deciziei de a lăsa campionatul deschis. O declarație șocantă, dată de un fotbalist sub scutul anonimatului.

„De multe ori, primele de meci sunt mai mari decât salariile lunare fixe, în medie de o mie de dolari. Iar ei contează pe aceste sume", a declarat acesta.

„Unii nu-și pot gestiona banii și rămân fără ei la o săptămână de la plată. Nu mai vorbim de alcool. Când ai o asemenea mentalitate, chiar dacă ți se spune că te așteaptă moartea afară...". Sugerând că ies pe teren indiferent de condiții. Chiar și în pandemie de coronavirus”, a adăugat jucătorul.

GALERIE FOTO. Parcurile din București, închise din cauza pandemiei de coronavirus

+7 FOTO

„Aici nu poate exista vreun virus. Aici e ca în frigider. Sportul, mai ales hocheiul, este cel mai bun medicament anticoronavirus" 
Aleksandr Lukașenko, președinte Belarus

Mesajul jucătorilor: „Noi ne rugăm pentru lumea întreagă”

Înaintea meciului Ruci Brest - Energetik, jucătorii celor două echipe au apărut pe teren îmbrăcați cu un tricou pe care scria „We are playing for the world". Noi jucăm pentru lumea întreagă. Dar litera l de la „playing" era înlocuită într-o paranteză cu r. Și sensul se schimba radical: „Noi ne rugăm pentru lumea întreagă".

94 de cazuride coronavirus sunt în Belarus; deocamdată, nu e nicio victimă

7 campionate de fotbalcontinuă în această perioadă în lume: Belarus, Nicaragua, Bangladesh, Indonezia, Hong Kong, Angola și Burundi

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre consecințele coronavirus în fotbal:

Barcelona privește cu invidie în curtea rivalilor » Decizia luată de Real Madrid, în plină pandemie de coronavirus

Diego Godin se ridică împotriva autorităților din Italia: „Ne-au expus până în ultima clipă"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
161433625322879
Serban Ion  •  29 Martie 2020, 17:49
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Aport la...

161433625322879
Serban Ion  •  29 Martie 2020, 17:46
Postat de Gluguță Măciucă pe 29 Martie 2020, 15:00

Zi-mi tu adevărul , bolșevicule ! Să pot să ți-l îndes în dos cu Lukașenkoul tău cu tot ... Te-a violat tac-tu când erai mic ? Că așa pari ...

Sa ti unde ai tie si părinților tăi toată educatia si mentalitatea cu care esti indoctrinat cutulache..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paul801
paul801  •  29 Martie 2020, 15:34

hai ca meciurile nu se joaca cu mii de pectatori in tribune.vin oamenii, insa intr-un numar destul de mic...meciurile se pot vedea online, asa ca nu inteleg de ce dezinformati

Vezi toate comentariile (12)
Comentează