INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Virusul schimbă radical fața fotbalului » Primele concluzii în Bundesliga arată noi stiluri de joc

Atingerile în careu au scăzut după reluarea campionatului / FOTO: Guliver/GettyImges
Atingerile în careu au scăzut după reluarea campionatului / FOTO: Guliver/GettyImges

Articol de - Publicat miercuri, 20 mai 2020 06:52 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 19:02

Analiza partidelor din runda de Bundesliga disputată în weekend arată că atingerile dintre jucători în careu au fost mai puține cu peste 20% față de meciurile de dinaintea pandemiei.

Se va schimba fața fotbalului după ce acesta se va relua în întreaga Europă? Primele concluzii par să susțină că da. În afara influenței tribunelor goale, mai ales în campionatele unde jocurile aveau parte de mulți spectatori, chiar și dinamica partidelor s-a modificat. Cel puțin așa susține un studiu publicat de The Guardian, după prima etapă din Bundesliga. S-au luat în calcul datele unei companii de monitorizare a meciurilor și comparația s-a făcut cu media partidelor disputate tot în Germania până la momentul întreruperii. Iar concluzile sunt dintre cele mai interesante. 

Cum va arăta fotbalul pe timp de coronavirus

În primul rând, fotbaliștii par să se ferească de dueluri, de atingeri și de tot ceea ce înseamnă prezență lângă adversar sau chiar în contact direct cu acesta. Până la întrerupere, în meciurile din Bundesliga, erau, în medie, 71 de dueluri pe meci. La cele 6 jocuri de sâmbătă, din prima ligă, acestea au scăzut la 60,7. Deci, cu 15 % mai puține. Au scăzut și atingerile, contactele în suprafața de pedeapsă. De la 44,9 înainte la doar 35,5 acum. Peste 20%! 

Cei care au făcut analiza au fost interesați să vadă dacă și pasele au crescut, un alt parametru care ar putea indica faptul că jucătorii sunt mai preocupați să temporizeze, să plimbe mingea, decât să atace direct poarta adversă și, implicit, să intre într-un contact cu oponentul. Acum, numărul paselor a crescut, însă procentul e mic, doar 4%: 940, față de 906 până înainte de pandemie.

3 goluri pe mecia fost media produsă de cele 9 partide din etapa de Bundesliga. Bremen - Leverkusen 1-4 a fost partida în care s-a înscris de cele mai multe ori

VIDEO / Situația la zi la cluburile din Liga 1

Citește și alte știri din fotbalul european:

N-au scăpat de coronavirus » 6 pozitivi în Premier League, trei cluburi sunt afectate

Fotbalul în Europa începe să aibă puls » Harta reluării campionatelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează