INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - PERU 2-1

FOTO Retragerea lui Sneijder » Și-a revăzut cariera pe o canapea, cu familia, la mijlocul terenului pe ”Johan Cruyff Arena”

Foto: Reuters +6   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 10:13

Sneijder, vicecampionul mondial din 2010, a jucat joi ultimul meci la națională. ”Acasă”, la Amsterdam, pe stadionul debutului său în fotbalul mare.

Are 34 de ani, 134 de selecții (n.r. record) și 31 de goluri pentru Olanda. A fost vicecampion mondial în 2010 și locul 3 patru ani mai târziu. După o carieră frumoasă la națională, Wesley Sneijder părăsește Oranje. Acest amical cu Peru a fost organizat special pentru el.

Pentru retragerea lui. Și nu se putea un loc mai bun: " Johan Cruyff Arena", acolo unde decarul batav a debutat în fotbal, la Ajax.

Căpitanul portocaliu, care încă mai joacă la Al Gharafa, în Qatar, a pătruns pe teren avându-i alături pe copiii săi. La peluză, fanii au desfășurat un banner imens. În imagine, era Wesley și faimosul său gest, bătându-se pe frunte după golul cu capul marcat pe 2 iulie 2010. Golul victoriei, 2-1 în fața Braziliei în "sferturile" Mondialului.

În minutul 61, la 1-1, a fost înlocuit de selecționerul Ronald Koeman. Și-a îmbrățișat toți colegii și a pășit în afara terenului. Plângea. Lacrimi de bucurie. Lacrimi de tristețe. Toți spectatorii îl aplaudau în picioare.

La sfârșit, pe o canapea, într-un living improvizat la mijlocul terenului, Sneijder și-a revăzut cariera împreună cu soția sa Yolanthe și cei doi băieți. Emoționat. Fericit.

"Ultimul meu meci la Amsterdam, ultimul meu meci în tricoul portocaliu în care am trăit atâtea momente frumoase. Ultima masă cu echipa, ultimul drum cu autocarul. Totul s-a încheiat. Am adorat tot ce s-a petrecut aici, din prima până în ultima secundă" Wesley Sneijder, mijlocaș Olanda

15 ani a jucat Wesley Sneijder la naționala Olandei, între 2003 și 2018

Vezi și: FOTO L-a călcat cu crampoanele pe gât! Incident șocant în derby-ul din Liga Națiunilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
vlad.dracul.
vlad.dracul.  •  07 Septembrie 2018, 17:04

Îl salut cu "răşpect" :-D Un fotbalist foarte bun care ne-a încântat în multe rânduri cu talentul său şi ne-a oferit multe bucurii celor care am fost suporterii echipelor la care a evoluat de-a lungul anilor.

spinoza
spinoza  •  07 Septembrie 2018, 15:50

Respect Sneijder! Iubesc Olanda cu lalelele și fotbalul ei deosebit! Johan Cruyff the Best player in the world, ever!

magic4ever
magic4ever  •  07 Septembrie 2018, 13:26

Super fotbalist! Unul dintre cei mai buni playmakeri ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează