INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

FOTO Ruud Gullit distruge munca de o viață a lui Pep Guardiola: „A moștenit Barcelona de la Rijkaard. Totul i se întâmplă pentru că nu îl are pe Messi”

FOTO: Guliver/GettyImages +8   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 21:21

Ruud Gullit (56 de ani) crede că Pep Guardiola a profitat de „moștenirea” lăsată de Frank Rijkaard la Barcelona. Legenda fotbalului olandez consideră că Leo Messi a fost vital în performanțele obținute de actualul tehnician al lui Manchester City.

  • Manchester City, formația antrenată de Pep Guardiola, a părăsit Liga Campionilor în faza „sferturilor” de finală. A fost eliminată de Tottenham (0-1 în tur, 4-3 în retur).

„Totul i se întâmplă pentru că nu îl are pe Leo Messi. Asta e diferența. Cu Bayern Munchen a fost de fiecare dată aproape, dar nu a făcut pasul decisiv. Să câștigi campionatul cu formația bavareză nu e o performanță, e ceva firesc.

Știu că Pep asta vrea. Râvnește la trofeul Ligii Campionilor. Nu poți cumpăra o echipă care să facă asta. Îmi pare foarte rău pentru el. Văd pasiunea pe care o pune, cum încearcă să îți motiveze elevii”, a declarat Gullit conform Sport.es.

„Barcelona era creația lui Rijkaard”

Gullit a înfipt și mai tare cuțitul în rană, sugerând că perioada glorioasă a lui Pep la Barcelona n-ar fi fost posibilă dacă n-ar fi preluat o echipă construită de Frank Rijkaard.

Când a condus Barcelona a avut o moștenire incredibilă lăsată de Rijkaard. Messi deja își făcuse debutul. Într-adevăr, Messi a devenit cu el din ce în ce mai important. Era vital, decisiv în majoritatea partidelor Barcelonei”, a adăugat Gullit.

+9 FOTO

72,5 este procentajul victoriilor obținute de Barcelona cu Guardiola pe bancă. Pep a câștigat 75,2 % la Bayern și 72 % la Manchester City

Palmaresul lui Guardiola la Barcelona

  • Două Ligi ale Campionilor
  • 3 titluri în La Liga
  • Două Cupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • Două Supercupe ale Europei
  • Două Campionate Mondiale ale cluburilor

Vezi și: 

Pep Guardiola, analiză la rece după eliminarea din Liga Campionilor: ce spune despre lupta la titlu și VAR

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
ghost2436
ghost2436  •  20 Aprilie 2019, 17:28

nu sunt deacord cu gulit! sa nu uitam ca guardiola i-a adus la echipa mare pe pedro, busquets,pique, vila si jordi alba. Legat de zidan sa fim seriosi : daca exista Var in urma cu 3 ani real nu ajungea nici in semifinale. daca in primul an in care au castigat liga mai inchizi ochii, in anul 2 si 3 au avut nu unul ci 3-4 meciuri cand i-a calificat arbitru. dovada min.90+ penalti cu juve care nu a fost, rosu la ramos in finala cu liverpool cand face faul la portar cauzandu-i comotie. traiasca Florentino Pérez , Moggi al spaniei!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  20 Aprilie 2019, 11:00
Postat de catalin_cj pe 20 Aprilie 2019, 10:31

Era vorba de Bayern dar asa e când ghicești literele. Arbitrul a făcut praf cele doua manșe din UCL, când i-a nenorociți pe nemti.

daca ma intorc la dubla aia Bayern - Real, iar ii fac de rusine pe aia care striga ca nemtii au fost nenorociti. pana sa dea CR9 gol din offside nemtii au primit asa: penalty inventat in tur, penalty usor acordat la retur, gol din offside la retur. stiu pe de rost fazele.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  20 Aprilie 2019, 10:57
Postat de mihai_luchian pe 20 Aprilie 2019, 09:08

Adevărul este că de la Barcelona încoace a avut super echipe, a cumpărat ce a vrut el, indiferent de costuri și... pauză. Între timp, Real a câștigat la foc automat. E clar, fără Messi nu merge jocul lui Pep. Și să nu-i uităm pe Xavi, Iniesta, Villa, a fost o super echipă. Trebuie să recunoaștem că ultimii ani confirmă ce a zis Gullit, era o chimie specială la Barca și Messi a fost actorul principal. S-a dus chimia, s-au dus și trofeele și pt Barca și pt Pep, dar mai ales pt Pep. Zidane a fost peste el, la nivel European și mondial a făcut mai multe decât Pep.

in UCL de la un anumit nivel in sus iti mai trebuie si un dram de noroc sa te califici, sa prinzi ziua perfecta. Exemplul cu golul anulat lui City in prelungiri e epic. Daca ar fi fost acelasi meci anul trecut sau acum 2 ani s-ar fi calificat City, anul asta au dat peste VAR si peste un offside milimetric. Realul daca nu dadea este Karius poate nu castiga liga anul trecut. In prima Finala cu Atletico Realul egaleaza in '93 dupa o faza fixa, apoi isi zdrobeste concitadina in prelungiri. sunt meciuri care se joaca literalmente pe muchie de cutit si atunci orice factor cat de mic cum e si norocul poate sa incline balanta.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează