INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Franz Beckenbauer a fost înmormântat astăzi în prezența rudelor și a prietenilor apropiați

Franz Beckenbauer // Foto: Imago
Franz Beckenbauer // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 14:53 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 16:29

Legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer, 78 de ani, a fost înmormântat astăzi în cimitirul familiei. Fostul internațional decedase duminica trecută.

Așa cum a anunțat familia, Franz Beckenbauer n-a avut o înmormântare cu fast. Marea legendă a fotbalului german, trecut în neființă duminică, 7 ianuarie, a fost condus astăzi pe ultimul drum în cadru restrâns.

Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”
TOTTENHAM
Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”

Franz Beckenbauer a fost înmormântat în cadru restrâns

Doar rudele și prietenii apropiați au fost prezenți la cimitirul Perlacher Forst, acolo unde sunt înmormântați părinții lui, Antonie și Franz, dar și fiul său, Stephan.

Tabloidul Bild relatează că „mormântul a fost săpat chiar în această dimineață, când au început să sosească și coroanele. Iar la 11:48, cortegiul funerar a pornit din sala de înmormântări spre locul de veci.

Sicriul Kaiserului  era împodobit cu trandafiri de toate culoarile. Gri și trist în ultimele zile, cerul deasupra Munchenului s-a înseninat și soarele a strălucit.

De parcă celelalte legende ale fotbalului, printre care Pelé (81), Uwe Seeler (85) și Diego Maradona (60) îl așteptau deja pe prietenul lor Franz”.

Sănătatea lui Franz Beckenbauer s-a înrăutățit dramatic în decembrie

Beckenbauer și-a petrecut ultimele zile din 2023 în spital, „I-au fost afectate judecata și memoria", anunța publicația Der Spiegel. Iar luni, pe 8 ianuarie, familia a făcut anunțul tragic al morții:

„Cu profundă tristețe, anunțăm că a murit în somn, duminică, înconjurat de familia lui. Vă rugăm să îl plângeți în tăcere și să vă abțineți de la întrebări”.

Starea lui Beckenbauer s-a degradat din 2015, odată cu moartea fiului lui, Ștefan. Legendarul fundaș suferea de Parkinson asociat cu demență, avea probleme cu inima și suferise un infarct ocular, potrivit Bild.

Într-un documentar lansat la sfârșitul lui 2023, numit chiar „Beckenbauer", fratele său, Walter, vorbea despre starea precară de sănătate și lăsa de înțeles că zilele Kaiserului sunt numărate: „Aș minți dacă aș spune că se simte bine. Și nu îmi place să mint. Nu e bine".

Cum îi cinstește Bayern memoria lui Franz Beckenbauer

Bayern îi va cinsti memoria și în această seară, la meciul cu Hoffenheim. Înscrisul „Danke Franz” va lumina fațada „Allianz Arena”, iar pe tabela de marcaj vor rula imagini din cariera fostului căpitan. De asemenea, la intrare, suporterii vor avea la dispoziție o carte de condoleanțe.

Și nu în ultimul rând, la ora fluierului de start se va ține un moment de reculegare, la fel cum se va proceda ulterior la toate partidele etapei cu numărul 17 din Bundesliga.

Mai puteți citi:

L-am găsit pe Edward Iordănescu! Unde se află selecționerul echipei naționale + întâlnire importantă cu Ianis Hagi

„Va fi liderul vestiarului!” » Radu Drăgușin, descris de jurnaliștii englezi. Ce au remarcat: „Personalitate, viteză, forță” + O singură îndoială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
theo_s
theo_s  •  12 Ianuarie 2024, 16:55

Botezatu, baiatule, l-ati bagat si pe Franz in nefiinta! Franz e crestin, mai baieti, si scrieti intr-o publicatie care apare intr-o tara cu populatie peste 80% crestina. La crestini nu se trece, mai baieti, in nefiinta! Ateii trec in nefiinta. Cunoastem ca patronii si redactia, in raport de religia crestina, doua linii paralele, dar nu scrieti pt. voi. Desi, pana si voi, la Inviere, de ex., luati contact cu subiectul 25 min. de la 11:50 la 12:15.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează