INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALATASARAY

Cine a ales numărul pe care îl va purta Olimpiu Moruțan la Galatasaray

Olimpiu Moruțan, alături de antrenorul Fatih Terim / Sursă foto: Twitter @Galatasaray
Olimpiu Moruțan, alături de antrenorul Fatih Terim / Sursă foto: Twitter @Galatasaray

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 august 2021 15:31 / Actualizat sambata, 28 august 2021 16:41

Olimpiu Moruțan e la alt nivel la Galatasaray. Fotbalistul de 23 de ani dă nas în nas în Turcia cu realitățile fotbalului modern. 

Abia transferat la Galata, Olimpiu Moruțan se vede pus față în față cu o ipostază interesantă, nemaivăzută până acum în România. Concret, fanii turcilor au votat ce număr va purta pe tricou fotbalistul transferat recent de la FCSB. E o practică la modă printre cluburile europene unde suporterii se implică activ în viața echipelor. 

Astfel, fanii au avut la dispoziție trei variante pentru numărul românului: 10, 21 sau 14. Încă nu a fost anunțat rezultatul final.

Fanii Galatei s-au mai putut implica și în trecut în unele decizii minore ale clubului. Spre exemplu, ei au votat culorile mănușilor goalkeeper-ului Muslera. Pentru a avea drept de vot, aceștia trebuie să dețină unele monede virtuale.

Moruțan e un copil. Dacă ia numărul 10 e vai de capul lui, trebuie să simtă presiunea pe el. Mi-a zis președintele că, dacă nu funcționează Moruțan și Cicâldău, nu mai intră picior de român aici! Pe amândoi i-au luat pe răspunderea mea.
-  Giovanni Becali, impresar, la Digisport

Cum arată la Istanbul cifrele transferului lui Moruțan la Galatasaray

Olimpiu Moruțan a semnat cu Galatasaray, dar clubul scrie că suma de transfer e 3,5 milioane euro. Turcii de la Fanatik vorbesc de 5 milioane de euro cu tot cu bonusuri. Iar salariul jucătorului transferat de la FCSB ar fi de 600.000 de euro anual.

Clubul a anunțat și suma reală de transfer: 3,5 milioane de euro. Cotidianul turc Fanatik, la rându-i, a publicat sume diferite față de cele vehiculate în țară. Conform jurnaliștilor de pe malurile Bosforului, Galata ar plăti, cu tot cu bonusuri, până la 5 milioane de euro, nu ar ajunge la 5,7 milioane, cât susține Gigi Becali.

Suma fixă e de 3,5 milioane de euro, cum a anunțat cu puțin timp în urmă și Galata, și ar urma să fie plătită în rate, până-n 2023. Ceea ce înseamnă că restul reprezintă bonusuri. Și în ceea ce privește salariul jucătorului sunt diferențe. În țară s-a vehiculat suma de 800.000 de euro pe sezon, Fanatik scrie de 600.000 de euro pe sezon.

25 de milioane de euroe clauza de reziliere trecută în contractul lui Moruțan. Gigi Becali și-ar fi asigurat 10 procente la o viitoare vânzare

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Turcii îl contrazic pe Becali! Cum arată la Istanbul cifrele transferului lui Moruțan la Galatasaray

Mircea Lucescu, îngrijorat după tragerea la sorți din Ligă: „S-au strâns cele mai bune echipe ale Europei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
persanu
persanu  •  28 August 2021, 18:24

Sumudica MIO CORACAO vrem noi allenador on Besiktas , doi suporteri vrem Sumudica allenador la Besiktas Bosfor . Sumudica MiO Coracao bun antrenor din lume ... Sumudica Sumudica

c23665
c23665  •  28 August 2021, 18:04
Postat de c23665 pe 28 August 2021, 18:03

Da, Turcia este situata in Vestul Asisi!

Asiei... autocorect...

c23665
c23665  •  28 August 2021, 18:03
Postat de Silviu Cordun pe 28 August 2021, 16:38

Turcia ține de fotbalul occidental? ;)

Da, Turcia este situata in Vestul Asisi!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează