INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REACȚIE

VIDEO + FOTO Lineker, mesaj cutremurător după uciderea lui George Floyd în SUA: „Am plâns! E odios și înfiorător”

FOTO: Guliver/GettyImages +13   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2020 12:55

Fotbalul protestează împotriva rasismului și a brutalității poliției americane, după ce George Floyd a fost ucis în SUA, iar Gary Lineker a avut un mesaj dur.

  • De o săptămână, de când George Floyd a fost ucis la Minneapolis de un polițist care i-a ținut 8 minute și 46 de secunde genunchiul pe gât, deși bărbatul de culoare s-a plâns de mai multe ori că nu poate să respire, America arde sub focul manifestațiilor violente.

Cu genunchiul pe pământ + „Dreptate pentru George Floyd"

Fotbaliștii protestează și ei. Împotriva rasismului, împotriva brutalității poliției. În week-end, Jadon Sancho și Ashraf Hakimi, jucătorii Borussiei Dortmund, s-au oprit în fața camerelor după golurile lor, arătând mesajul lor: „Dreptate pentru George Floyd". Aceleași cuvinte erau scrise și pe banderola purtată pe braț de Weston McKennie, mijlocașul lui Schalke.

În timp ce Marcus Thuram și Alassane Pléa au pus un genunchi pe pământ. Precum faimosul quarterback american Colin Kaepernick, care a îngenuncheat în momentul imnului tot pentru a atrage atenția asupra rasismului și agresivității poliției.

„E inimaginabil că oamenii suferă din cauza culorii pielii"

Ultimul a fost Gary Lineker. Fostul golgeter al lui Tottenham și al naționalei Angliei a scris pe Twitter: „Nu am postat imaginile video cu uciderea lui George Floyd. Sunt prea șocante. Dar am plâns. E inimaginabil că oamenii suferă din cauza culorii pielii. E odios, înfiorător, nedrept". 

VIDEO. Atenție, imagini violente! Proteste masive în SUA după decesul lui George Floyd

Black Lives Matter sau „Viețile negre sunt importante"

Vinicius Jr., atacantul carioca al lui Real Madrid, a postat o imagine tulburătoare, cu chipul său și al lui George Floyd, sugerând suferința persoanelor de culoare în Statele Unite și Brazilia. Cu mesajul: „Vidas Negras Importam". Black Lives Matter („Viețile negre sunt importante"), numele mișcării internaționale care luptă împotriva rasismului. 

Polițistul, arestat și acuzat de omor din culpă

Derek Chauvin, 44 de ani, polițistul arestat și acuzat de omor din culpă, a fost coleg cu George Floyd (46 de ani), victima sa. Dezvăluire făcută la o televiziune din Minneapolis de Maya Santamaria, fosta proprietară a clubului El Nuevo Rodeo. 

„În afara meseriei de polițist, Chauvin a lucrat la noi aproape întreaga perioadă cât am fost deschiși. 17 ani. El se ocupa de paza în exterior, iar Floyd venea ca paznic în interior în serile de marți", a declarat Santamaria la KSTP. 

„Mă simt atât de bine când pot să atrag atenția asupra unei probleme atât de importante prin meseria pe care o fac. Trebuie să ne strigăm crezul. E timpul să fim auziți. Dreptate pentru George Floyd, spuneți NU rasismului"
Weston McKennie, mijlocaș Schalke

FOTO. Imagini de la protestele din întreaga lume 

+9 FOTO

Citește mai multe știri despre decesul lui George Floyd: 

Dennis Rodman atacă protestele din SUA după moartea lui George Floyd: „Nu suntem animale!”

Michael Jordan, reacție după decesul lui George Floyd, care a revoltat SUA: „Vocile noastre unite trebuie să pună presiune pe lideri pentru a schimba legile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
catalynn
catalynn  •  01 Iunie 2020, 15:56

Văd ca a dispărut subit CoViDul, distanțarea socială și restul ... Parca pana mai ieri fiecare viața conta, guvernele doreau sa salveze pe absolut toată lumea (lucru pe cât de lăudabil pe atât de imposibil), trebuia sa stam închiși in case pt a o proteja pe mamaia. Nu prea am înțeles ce legătura au jafurile cu dreptatea cerută pt Floyd ...

139226857413709
Maximilian Alforno  •  01 Iunie 2020, 15:49

lol

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  01 Iunie 2020, 15:20

Saracul gary cat de sensibil la fel de penibil

Vezi toate comentariile (4)
Comentează