INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2026

Geniul Marcelo Bielsa, o poză de o frumusețe rarisimă în fotbal. Recunoștința absolută! + Cum a reconstruit „El Loco” naționala Uruguayului!

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 16:34 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 16:37

Înaintea meciului Uruguay - Brazilia 2-0, în preliminariile CM 2026, selecționerul adversarilor, Fernando Diniz, i-a sărutat mâna lui Marcelo Bielsa, „vrăjitorul” respectat de toți marii antrenori ai lumii. Argentinianul a întinerit naționala celeste și a învins Selecao după 22 de ani și 12 meciuri la rând fără victorie.

Eliminată încă din faza grupelor la ultimul Mondial, în decembrie, naționala Uruguayului a schimbat iar stafful tehnic. Chemat după despărțirea de Oscar Tabarez, 15 ani selecționerul celest, Diego Alonso a rezistat doar 15 luni. Și a venit argentinianul Marcelo Bielsa, în mai 2023.

Presa din Spania dezvăluie câștigătorul și câștigătoarea Balonului de Aur » Premieră în fotbalul feminin
BALONUL DE AUR
Presa din Spania dezvăluie câștigătorul și câștigătoarea Balonului de Aur » Premieră în fotbalul feminin

Marcelo Bielsa a zâmbit când l-a văzut pe Fernando Diniz sărutându-i mâna

„El Loco", 68 de ani, e considerat un geniu și respectat de toți marii antrenori, deși nu a cucerit decât patru trofee în carieră. Cea mai frumoasă demonstrație a locului său printre tehnicienii lumii, chiar înaintea confruntării cu Brazilia, marți seară, în preliminariile CM 2026.

Înaintea meciului, selecționerul interimar auriverde, Fernando Diniz (49 de ani), nu doar că i-a strâns mâna lui Bielsa. I-a sărutat-o! Și Bielsa i-a zâmbit cu blândețe.

Uruguay, aproape 30 de ani medie de vârstă la Mondial

De când a fost numit la uruguayeni, Marcelo a vrut să reconstruiască echipa. Să o întinerească. La CM 2022, media de vârstă a primului "11" a fost de 29,1 ani la 0-0 în fața Coreei de Sud, în startul competiției din Qatar.

Doi titulari aveau 36 de ani, Luis Suarez și Martin Caceres. Căpitanul Diego Godin, 37. În minutul 64, Suarez a fost înlocuit cu Edinson Cavani, și el având 36 de ani!

Niciunul nu mai e acum în selecționată. Godin s-a retras, iar ceilalți trei n-au mai fost convocați.

Axul vital al lui Marcelo Bielsa, medie de vârstă de 23,75 ani!

La 2-0 cu Brazilia, Uruguay a avut o medie de vârstă de 24,6 ani. Cu 4,5 ani mai proaspătă față de cea de la Mondial. Un singur om de 30 de ani, portarul Rochet, jucătorii fiind între 21 și 27 de ani.

Axul vital al formației are 23,75 ani în medie:

  • Ronald Araujo (Barcelona), stoper, 24 de ani.
  • Manuel Ugarte (PSG), „închizător", 22 de ani.
  • Federico Valverde (Real Madrid), mijlocaș box-to-box, 25 de ani.
  • Darwin Nunez (Liverpool), vârf, 24 de ani.

Marcelo Bielsa: „Le sunt recunoscător jucătorilor"

Bielsa nu doar că a întinerit echipa. I-a motivat ca nimeni altul pe jucători, le-a dat o încredere uriașă, i-a făcut să zboare într-un joc dinamic, agresiv, dar în care mingea are rolul ei esențial.

Așa a învins Brazilia, 2-0, prima victorie împotriva Selecao după 22 de ani și 12 dueluri directe (șapte eșecuri, cinci egaluri).

„Am un sentiment de recunoștință față de jucători, pentru că toți am văzut cum au luptat, cum au provocat acest rezultat, le sunt recunoscător pentru bucuria pe care le-am oferit-o oamenilor", a declarat selecționerul presei locale.

Marcelo Bielsa: „Cel mai rău ar fi să nu privești în urmă și să nu valorifici ce ai"

Bielsa nu a vrut să schimbe identitatea naționalei celeste, „Garra Charrua", spiritul combativ al uruguayenilor inspirat de Charruas, o populație indigenă care a locuit în această regiune înaintea formării statului.

„Modelul în care întreaga țară joacă fotbal e foarte important, nu trebuie ignorat, pentru că acest stil se transmite din generație în generație și, într-un fotbal atât de bogat spiritual precum cel uruguayan, cel mai rău ar fi să nu privești în urmă și să nu valorifici ce ai", a spus Bielsa. „Pornind de la stil adaugi nuanțele. Dar niciodată nu poți ignora marca înregistrată a fotbalului unei țări. Uruguay o are și creăm totul de la ea". 

2este locul ocupat de Uruguay acum preliminariile AmSud: două victorii, 3-1 cu Chile, 2-0 cu Brazilia, un egal, 2-2 în deplasarea din Columbia, și o înfrângere, 1-2 în Ecuador

Citește și: 

Neymar s-a accidentat grav la genunchi, iar Brazilia a pierdut după 22 de ani cu Uruguay

Încă 3 nume de pariori ilegali deconspirate! Toți joacă în Serie A și sunt la naționala Italiei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează