INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Gennaro Gattuso a impus un stil „animalic" la Marseille. Le dă pumni jucătorilor la antrenament!

Gennaro Gattuso, foto: Imago
Gennaro Gattuso, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 30 septembrie 2023 17:45 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 18:21

Numit la Olympique Marseille în această săptămână, în locul spaniolului Marcelino, italianul Gennaro Gattuso are un stil dur la pregătire, lovindu-i pe jucători pentru a-i felicita, încuraja, motiva. Marseille, locul 8 momentan, evoluează în această seară în Ligue 1, cu AS Monaco, în deplasare.

Într-o perioadă critică la Marseille, în care antrenorul Marcelino și-a dat demisia, speriat și înfuriat după 0-0 cu Toulouse de reacția ultrașilor, care au contestat violent conducerea clubului, echipa fiind pulverizată apoi în „Clasicul" cu PSG (0-4), a venit Gennaro Gattuso să facă ordine. În primul rând, în vestiar și pe teren, cu jucătorii săi.

Criticat de tifosii lui AS Roma și de presă, Jose Mourinho se apără: „Am refuzat în vară cea mai nebună ofertă!”
ITALIA
Criticat de tifosii lui AS Roma și de presă, Jose Mourinho se apără: „Am refuzat în vară cea mai nebună ofertă!”

Gennaro Gattuso îi bate pe jucători. Nu e pedeapsă, vrea să-i întărească

Italianul în vârstă de 45 de ani, supranumit „pompierul de serviciu", chemat mereu să salveze formații aflate în situații dificile, și-a impus de la primele ședințe de pregătire stilul dur, „animalic", cum spun marseillezii.

Potrivit L'Equipe, Gattuso nu ezită să-i bată pe fotbaliști, să-i lovească, să le dea pumni. Nu ca o pedeapsă, ci pentru a-i felicita, încuraja, motiva. Așa vrea să-i întărească, să fie mai rezistenți.

Gennaro Gattuso: „Putem fi un pic stresanți pentru băieți". Dar e apreciat

„Meciurile se câștigă prin munca făcută în timpul săptămânii. Fotbalul modern are nevoie de intensitate, de a sparge liniile, de a juca într-un climat ostil. Putem fi un pic stresanți pentru băieți", a declarat Gattuso încă de la prezentare.

Un gen de antrenament apropiat de cel al lui Igor Tudor, croatul ce a stat pe banca lui OM în sezonul trecut. Și, susțin jurnaliștii francezi, alb-albaștrii îl apreciază pe Gattuso.

Leonardo Balerdi, fundașul central argentinian, din 2021 la Marseille, a vorbit despre Gattuso. „Are un stil de joc diferit de al lui Marcelino. Vrea să dăm totul pe teren, ne cere sacrificiu. Dar și el ne-a oferit inima sa de la primul antrenament, de aceea se așteaptă ca noi să facem la fel, să fim o familie. A fost foarte clar cu noi", a declarat stoperul sud-american pentru L'Equipe.

Marseille, locul 8 momentan, joacă în această seară (22:00) o partidă extrem de importantă, în deplasarea de la Monte Carlo cu AS Monaco, aflată pe 4 în Ligue 1.

Roberto De Zerbi, demolat de Aston Villa lui Unai Emery! Brighton nu primise niciodată atâtea goluri în Premier League!

VIDEO Povestea zilei în Spania » Copilul care ieșea pe teren alături de Sergio Ramos în Clasico e azi cel care provoacă autogolul veteranului în meci direct

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează