INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Genoa - Juventus 1-3 » Cristiano Ronaldo, primul jucător din elita Europei care a adunat 400 de victorii!

Cristiano Ronaldo
foto: Guliver/Getty Images
Cristiano Ronaldo foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 09:54 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 10:06

La meciul 100 la Juventus, Cristiano Ronaldo a semnat „doppietta” din penalty, cu Genoa, și a ajuns la 79 de goluri în bianconero. În 2020, atacantul portughez are 31 de reușite în Serie A.

Juventus a legat două succese pentru prima oară cu Pirlo antrenor în acest sezon. Cel cu Genoa de duminică seară (3-1) a însemnat prilejul pentru Ronaldo să stabilească un nou record. A fost victoria cu numărul 400 în Top 5 campionate ale Europei! 

Portughezul e lider detașat, înaintea lui Leo Messi (Barcelona, 365) și a colegului Gianluigi Buffon (350). Ambele goluri date de Cristiano au venit din penalty și el rămâne infailibil de la 11 metri în acest sezon. Cu 6 din 6 transformate.

Cristiano Ronaldo, pe urmele lui Sivori

Atacantul de 35 de ani a atins prima sută de jocuri pentru „Bătrâna Doamnă” și are 79 de goluri. În istoria clubului piemontez, doar doi fotbaliști au înscris mai mult în 100 de partide, Omar Sivori (84) și Felice Borel (80). 

CR7 a ajuns la 31 de goluri în 2020, barieră accesibilă într-un an numai altor trei bianconeri, cel mai recent fiind Sivori, în 1961. De fiecare dată când a înfruntat Grifonul genovez, Ronaldo nu a iertat: patru dueluri în Serie A cu cel puțin un gol marcat. În cariera sa la echipele de club, numai lui Juventus i-a înscris în mai multe, zece în total în cele șapte meciuri! 

14 goluriîn toate competițiile are Cristiano Ronaldo în actualul sezon la Juventus. Doar Haaland (17), Lewandowski (16) și Kane (15) îl întrec în Top5 campionate ale Europei

Citește și alte știri din Serie A:

JUVENTUS. Andrea Pirlo mizează din nou pe Radu Drăgușin! Debut și în Serie A

Lazio - Verona 1-2. Neatenția se plătește! Ștefan Radu, eroare gravă la golul victoriei oaspeților

Playtech: ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! HALUCINANT ce a spus


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează