INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GENOA

Genoa mai vrea un român! Italienii urmăresc un goalkeeper din Liga 1

Alberto Gilardino (foto: Imago)
Alberto Gilardino (foto: Imago)

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2023 16:02 / Actualizat luni, 08 mai 2023 17:03

Genoa a obținut matematic promovarea în Serie A și pregătește deja campania de transferuri pentru viitorul sezon. Presa din Italia scrie că echipa antrenată de Alberto Gilardino e interesată de Robert Popa, goalkeeperul de 20 de ani de la FCU Craiova.

Portarul a fost transferat în 2020 de olteni și mai are contract până în 2025. A adunat până acum 68 de prezențe pentru olteni, dar în prezent e rezerva lui Ionuț Gurău (24 de ani). Popa ar putea fi primul transfer al echipei rossoblu, după promovarea în prima ligă din Italia.

Galerie împărțită: unii la Sibiu, alții la semifinala Champions League AC Milan - Inter » Măsura nouă luată de Adrian Mititelu
Hermannstadt - FCU Craiova
Galerie împărțită: unii la Sibiu, alții la semifinala Champions League AC Milan - Inter » Măsura nouă luată de Adrian Mititelu

Alberto Gilardino își creionează planurile pentru campania de transferuri din această vară, iar tânărul goalkeeper român se află de mai multă vreme în atenția sa, scrie calciomercato.com.

600.000 de euroeste cota de piață a lui Robert Popa, conform site-ului transfermarkt.com

În acest moment, nu există o ofertă concretă, Genoa încă tatonează terenul. Italienii vor să vadă dacă există posibilitatea de a-l păstra pe spaniolul Josep Martinez, adus sub formă de împrumut de la Leipzig în vara anului trecut. Actuala înțelegere dintre cluburi expiră în iunie 2024. În cazul unei despărțiri de ibericul de 24 de ani, Genoa ar urma să facă o ofertă oficială celor de la FCU Craiova pentru Popa. Chiar și dacă Martinez ar rămâne sub comanda lui Gilardino, italienii sunt tentați să-i facă o propunere echipei lui Mititelu pentru Popa, care ar veni însă ca rezervă a spaniolului.

Robert Popa e rezerva lui Ionuț Gurău la FCU Craiova. La Genoa mai joacă Radu Drăgușin, Denis Drăguș și George Pușcaș,

A fost război mediatic între Răzvan Popa și FCU Craiova

Genoa mai vrea un român! Italienii urmăresc un goalkeeper din Liga 1

Nemulțumit de statutul de rezervă, Popa a declarat că vrea să plece de la club. A anunțat conducerea, după meciul cu Rapid (2-1), din etapa a 25-a, că nu mai vine la pregătiri până când patronul Adrian Mititelu nu discută cu el despre viitorul său la FCU Craiova.

Între goalkeeper și conducerea clubului a avut loc un adevărat război mediatic. Robert Popa a susținut chiar că nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei din cauza amenințărilor lui Adrian Mititelu jr. 

După două săptămâni, Popa s-a împăcat cu familia Mititelu și a revenit la antrenamentele echipei. 

Robert Popa are selecții la naționalele U15, U16, U17, U19 și U21. 

Robert Popa a fost campion național de juniori la aruncarea greutății

În 2016, pe când avea 13 ani, Robert a devenit campion național la aruncarea greutății, cu performanța de 14,34 metri. El a reprezentat Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. Tot la CN de atletism din 2016, Robert Popa s-a clasat pe locul 4 la aruncarea discului, cu 33,56 metri. În perioada junioratului, Popa a practicat cu succes și atletismul.

Internaționalul de juniori, transferat de Adrian Mititelu la 1 iulie 2020 de la Flacăra Horezu (L3), a debutat în Liga 1, sub comanda lui Adrian Mutu, într-un meci cu FC Botoșani (1-1), în deplasare.

Citește și alte articole:

Hermannstadt - FCU Craiova 0-0 » Meci lipsit de sare și piper la Sibiu! Oltenii își puteau asigura locul de baraj
HERMANNSTADT - FCU CRAIOVA
Hermannstadt - FCU Craiova 0-0 » Meci lipsit de sare și piper la Sibiu! Oltenii își puteau asigura locul de baraj
Imaginea care spune tot » Nicolo Napoli, tras pe linie moartă! Pe mâna cui a lăsat Mititelu echipa + caută antrenor străin
FCU Craiova
Imaginea care spune tot » Nicolo Napoli, tras pe linie moartă! Pe mâna cui a lăsat Mititelu echipa + caută antrenor străin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
compagno
compagno  •  08 Mai 2023, 19:06

Cum asa?!!! Incredibil!!! Nu este Horacio Moldovan?! Nici Tarnoveanul ?! :))))))

alexiosas
alexiosas  •  08 Mai 2023, 18:30
Postat de 21lva pe 08 Mai 2023, 16:55

Adică ne spui că, dacă Martinez se întoarce la Leipzig, Genoa ia rezerva lui Gurău ca să fie titular în Serie A. Cam gogonată..

si daca se intoarce Martinez ce? Leipzig l-a luat deja pe Vandervoordt,portarul lui Genk,vazut ca unu de mare viitor,deci si mai gogonata

VardyParty
VardyParty  •  08 Mai 2023, 17:37

Aoleu, si saracul BAD_GRAMMAR spera ca-i Sapunaru!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează