INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„VAR ne-a nenorocit” » Altă convorbire telefonică în care Pique i s-a plâns lui Rubiales de arbitraj

Gerard Pique// Foto-IMAGO
Gerard Pique// Foto-IMAGO

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2022 14:23 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 15:53

Gerard Pique (35 de ani) a făcut scandal după ce Barcelonei i se refuzase un penalty cu Sociedad în decembrie 2019, înaintea unui Clasico, în campionatul câștigat de Real Madrid.

Continuă să devină publice detalii neștiute din culisele relației pe care Gerard Pique o are cu Luis Rubiales, președintele federației spaniole. Potrivit El Confidencial, citat de Marca, fundașul Barcelonei i s-a plâns de arbitraj, în contextul meciului pe care catalanii l-au remizat cu Sociedad în deplasare (2-2), în decembrie 2019, cu patru zile înainte de El Clasico.

Starul lui Real Madrid, atacat dur de un campion mondial: „Este un măgar care nu știe să dea goluri”
REAL MADRID
Starul lui Real Madrid, atacat dur de un campion mondial: „Este un măgar care nu știe să dea goluri”

Pique, presiuni la președintele federației spaniole

„La naiba, ne-a nenorocit! A făcut praf meciul. Am avut un penalty foarte clar în ultimul minut și VAR-ul n-a intervenit, trebuia să-l avertizeze pe central. Mai ales că la Busquets l-au dat imediat. Dar nu s-a întâmplat nimic!”, i-a spus Pique într-o convorbire telefonică. 

Rubiales s-a scuzat că nu a văzut partida la televizor, aflându-se în Sevilla, însă a încercat să-i țină partea: „Am înțeles că s-a fluierat un 11 metri dubios contra voastră și că în final se putea da un fault în careu la o ținere asupra ta. Dar dacă arbitrii au greșit, vom vedea... Știi că eu sunt mereu la mijloc și nu vreau să păgubesc sau să avantajez pe nimeni”.

S-a întors roata pentru Barcelona

Efectul? La meciul cu Real Madrid (0-0), situația s-a schimbat la 180 de grade pe Camp Nou. Los blancos au cerut două lovituri de pedeapsă la Varane și n-au primit niciuna. A venit rândul lor să facă scandal, au pus fazele pe site-ul clubului și au protestat vehement: „Este inacceptabil că VAR n-a acționat, sunt două situații extrem de limpezi”. 

Pique i-a mai propus lui Rubiales să semneze un contract cu Arabia Saudită pentru Supercupa Spaniei, încasând comisionul de 24 de milioane €, și i-a cerut să intervină pe lângă selecționer ca să fie luat la lot pentru Jocurile Olimpice 2020.

Citește mai multe știri din fotbal internațional:

Barcelona e pregătită de planul B, dacă transferul lui Lewandowski eșuează

United e în derivă, iar legendele clubului sunt uluite de situație: „E debandadă acolo! Intră pe teren și parcă sunt la plimbare!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bufnila
bufnila  •  21 Aprilie 2022, 17:38

Barcelona este protejata UEFA de peste 15 ani iar in Spania au fost mereu ajutati de arbitrii. Acum vedem la ce nivel era influenta lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close