INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Până și Germania intră în colaps! COVID-19 aduce Bundesliga în pragul falimentului, un român e implicat direct

Porțile închise în Bundesliga 2, foto: Guliver/gettyimages
Porțile închise în Bundesliga 2, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 09:13

BUNDESLIGA. Nu mai puțin de 13 cluburi din prima și a doua ligă vor intra în insolvență dacă nu se reia sezonul 2019-2020. Mainz-ul lui Maxim se numără printre ele.

La noi, Ioan Becali anunță apocalipsa. „Din Divizia B vor dispărea multe cluburi. Din Liga 1 vor dispărea patru, cinci, șase echipe", apreciază cunoscutul impresar. Dar nici nemții nu stau mai bine! Deși vorbim despre un campionat incomparabil mai bogat, noul coronavirus nu face excepții. Criza pe care care a declanșat-o ar putea trimite nu mai puțin de 13 grupări din prima și a doua ligă în insolvență. 

1 maie data la care nemții preconizează să reia stagiunea în curs, cu tribunele goale și echipe medicale operative pe stadioane

750 milioane de euroe pierderea pe care ar suferi-o cluburile din Bundesliga 1 și 2, 36 la număr, dacă sezonul nu va putea fi reluat

Echipele din Bundesliga au garantat cu banii din drepturile TV

Bisăptămânalul Kicker sportmagazin anunță că din Bundesliga 2, șapte cluburi vor intra în incapacitate de plată luna viitoare, iar unul în iunie, dacă sezonul 2019-2020 nu va fi reluat. Într-o situație asemănătoare se găsesc și patru formații din Bundesliga, dintre care una se află chiar în acest moment într-o situație limită. Toate sunt dependente de ultima rată din drepturile TV, ce, în mod normal, putea fi accesată la începutul lui mai. 

Numai că, atâta vreme cât nu se joacă, Liga germană (DFL) nu poate trimite banii în contul cluburilor, care au garantat cu ei la bănci pentru a obține creditele absolut necesare efectuării plăților curente! 

Maxim mai are un an de contract 

Printre grupările amenințate cu insolvența se numără și FSV Mainz. Acolo unde Alexandru Maxim ar urma să revină la vară, în urma împrumutului la Gaziantep. Șefii roș-albilor au făcut public faptul că FSV se află în dificultate, ceea ce l-ar afecta și pe internaționalul român, care mai are acolo un an de contract.

1,5 milioane de europe sezon câștigă Maxim la Mainz 05. Contractul lui expiră în 2021

Citește și alte știri din Bundesliga:

Tensiuni la Bayern Munchen » Condițiile inacceptabile puse de Manuel Neuer pentru prelungirea contractului

Bayern a renunțat la Leroy Sane. De ce? Oliver Kahn: „Nu e suficientă valoarea pentru noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează