INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR

Germania, victorie anunțată contra Mexicului » De ce nu puteau pierde nemții pe 29 iunie + Incident rasist în direct la TV: "Nu face pe maimuțoiul!"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2017 09:59

Joi, pe 29 iunie, Germania a învins Mexic cu 4-1 și s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor. La această dată, indiferent de an și de competiție, nemții au câștigat mereu în fața mexicanilor.

Germaniei i-a fost de ajuns chiar și echipa B pentru a atinge finala Cupei Confederațiilor. Printr-o victorie parafată joi seară de-o manieră impunătoare: 4-1 cu Mexicul lui Chicharito Hernandez.

Un succes surprinzător de lejer, deschis de "dubla" lui Goretzka (6, 8), care are și o altă explicație decât diferența de valoare existentă pe teren: data de 29 iunie!

Pe 29 iunie, indiferent de an și de competiție, nemții au câștigat mereu în fața alb-verzilor. Înaintea partidei din Rusia existau două precedente:

- un 2-1 în "optimile" Mondialului din 1998
- un 4-3 în finala mică a Cupei Confederațiilor 2005

"Nu fACE pe maimuțoiul!"

La un moment dat în cursul reprizei secunde, lovit ușor de Chicharito Hernandez în piept, fundașul german de culoare Antonio Rudiger s-a lăsat să cadă, tăvălundu-se apoi pe jos.

Mexicanul l-a acuzat de simulare, iar comentatorul postului ARD, Tom Bartels, a încercat să traducă: "Chicharito pare să-i fi spus «nu face pe maimuțoiul!»". Imediat a fost acuzat de rarism, fiind nevoit să-și ceară scuze în direct.

O finală pierdută

Un veritabil blestem pentru mexicani, care pare să fi jucat un rol și joi, la Soci, unde s-au predat prea ușor. Adevărul e că și Germania are o problemă cu această dată.

În 1986, pe 29 iunie, a pierdut o finală de Mondial jucată pe stadionul Azteca din Mexico City (2-3). Dar avea în față Argentina lui Diego Armando Maradona! 

Germania va întâlni în finală Chile, o fostă adversară din grupe, cu care nemții au înregistrat o remiză, scor 1-1. Finala mare va avea loc duminică, de la ora 21:00, în timp ce meciul pentru locul al treilea, dintre Portugalia și Mexic se va juca de la ora 15:00.

3 finaleare Joachim Low în palmares. E la al 6-lea turneu de anvegură din cariera de selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  30 Iunie 2017, 14:14

*** , infractiune sau chiar crima daca se ia cineva de el imediat este acuzat de rasism!!! Astora nu li se mai poate intenta un proces normal pentru ca in secunda doi este catalogat drept rasism!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108992139590592
DM Bob  •  30 Iunie 2017, 13:00

Cateodata ii spun nepotelului meu ''ma maimutoiule'' si este o ''mare jignire ''. Mai terminati cu rasismul ca nu mai poate omul sa deschida gura. Bine ca nu mai exista tv alb-negru.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează