INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Juventus ar putea rămâne fără căpitan » Destinație exotică pentru Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini, Juventus
Foto: Imago
Giorgio Chiellini, Juventus Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2022 16:04 / Actualizat joi, 05 mai 2022 16:55

Giorgio Chiellini (37 ani), căpitanul lui Juventus, o poate părăsi pe „Bătrâna Doamnă” la finalul acestui sezon. Fundașul își dorește să-și încheie cariera în Major League Soccer (MLS), campionatul de fotbal din Statele Unite ale Americii.

După 17 ani petrecuți la formația din Piemont, italianul este pregătit pentru o nouă experiență, chiar dacă actualul contract cu Juve expiră abia în vara lui 2023.

Sfat pentru Gigi Becali » Unde îi propune să joace meciul FCSB - CFR Cluj: „Ar fi aroganța supremă”
FCSB
Sfat pentru Gigi Becali » Unde îi propune să joace meciul FCSB - CFR Cluj: „Ar fi aroganța supremă”

Giorgio Chiellini, decis să-și încheie cariera în MLS

Ajuns la 37 de ani, Chiellini nu are de gând să se retragă, dar este conștient că anii săi de glorie au trecut, motiv pentru care este nerăbdător să se alăture unei echipe din MLS, acolo unde nivelul nu este la fel de ridicat precum cel din Europa, anunță publicația Goal. 

Totuși, în ciuda faptului că este un nume celebru în fotbalul mondial, nu va fi atât de simplu pentru fundașul italian să ajungă în campionatul din SUA. Formațiile nord-americane prioritează transferul mijlocașilor ofensivi și al atacanților în detrimentul apărătorilor.

Giorgio Chiellini se va retrage din naționala Italiei

Mai mult decât atât, Giorgio Chiellini este hotărât să se retragă de la echipa națională la începutul acestei veri. Decizia italianului a venit la scurt timp după ratarea prezenței la Campionatul Mondial de către „Squadra Azzurra”. 

Selecționata Italiei va înfrunta Argentina pe 1 iunie, pe Wembley, în cadrul „Finalissima”, un meci între câștigătoarea Campionatului European și cea a Copei America, iar căpitanul Chiellini a anunțat că acela va reprezenta momentul retragerii sale de la echipa națională. 

„Dacă voi fi bine, voi juca și mă voi retrage de la echipa națională pe Wembley, unde am atins vârful carierei mele. Va fi cel mai frumos lucru să îmi iau rămas-bun într-un meci precum cel cu Argentina. Va fi, cu siguranță, ultimul meci la națională. Să las locul tinerilor care sunt buni”, a declarat Chiellini pentru DAZN, citat de ESPN.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Peter Schmeichel a făcut-o praf pe Real Madrid, după returul cu City: „A fost echipa mult mai slabă, nu are niciun drept să joace finala!”

Orice pentru titlu! Fanii lui Inter au luat cu asalt Instagramul „decarului” de la Verona, înainte de meciul cu AC Milan

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10207115741471068
Marius Rus  •  05 Mai 2022, 17:41

Prioriteaza? Ce cuvant este asta? Va faceti de ras!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close