INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT VIALLI

IN MEMORIAM Fostul antrenor italian al lui FC Argeș, distrus de moartea lui Vialli: „După Sinișa, acum el. E un dezastru!” » Amintiri de neprețuit: „Noi doi, Mancini și Zenga eram cvartetul de nedespărțit”

Giannini (în stânga) și Vialli, după bronzul Italiei de la Mondialul din '90 / Sursă foto: Imago Images +29   FOTO
Giannini (în stânga) și Vialli, după bronzul Italiei de la Mondialul din '90 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 10:35 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 10:46

Fostul mare fotbalist italian Giuseppe Giannini, ex-antrenor la FC Argeș în sezonul 2006-2007, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero despre dispariția tragică a lui Gianluca Vialli, fostul său coleg din naționala Italiei, care a încetat din viață vineri, bolnav de cancer la pancreas. 

Giannini, fostul mare jucător la AS Roma, a împărțit mult timp vestiarul „Squadra Azzurra” cu regretatul Vialli, care era cu doar o lună mai mare decât Giuseppe. Cei doi au fost coechipieri încă de la naționala U21, apoi au legat o prietenie care a durat decenii. Giannini și Vialli au fost colegi în echipa cu care Italia a obținut bronzul la Coppa del Mondo din 1990, organizată chiar în „Cizmă”. 

Giuseppe Giannini: „După Sinișa, acum Vialli. E un dezastru”

Nu se poate, e un dezastru. După Sinișa, și el. O perioadă groaznică! Am aflat vestea în timp ce eram la un eveniment caritabil la Stadio dei Marmi. O lovitură, ceva sfâșietor!

Au fost ani minunați, am crescut împreună. El, mereu cu acel zâmbet imprimat și cu ochii strălucitori. «Luca» era diferit, avea ceva în plus. Era un lider, un exemplu în vestiar, plus inteligența lui. Apoi, aptitudinile sale tehnice, care l-au făcut un jucător unic. 

«Luca» a fost decisiv pentru victoria Squadra Azzurra la ultimul Campionat European (n.r. - în 2021, când a fost „secundul lui Mancini), cu charisma, sfaturile lui și cu acel sentiment puternic pentru tricoul albastru, transmis și celor mai tineri”, le-a spus Giannini jurnaliștilor de la Il Messaggero

Cum l-a șocat Vialli pe Dan Petrescu: „Chiar râdeam de el, îl luam la mișto” + „Avea o dietă uluitoare!”
CIAO, LUCA
Cum l-a șocat Vialli pe Dan Petrescu: „Chiar râdeam de el, îl luam la mișto” + „Avea o dietă uluitoare!”

Giuseppe Giannini, despre Vialli: „Nu l-am văzut niciodată să batjocorească un adversar”

Fostul antrenor italian al lui FC Argeș, distrus de moartea lui Vialli: „După Sinișa, acum el. E un dezastru!” » Amintiri de neprețuit: „Noi doi, Mancini și Zenga eram cvartetul de nedespărțit”
Giuseppe Giannini, recent

În dialogul cu presa din Italia, Giannini l-a descris pe omul și fotbalistul Gianluca Vialli.

„Pot spune cu seninătate, «Luca» mi-a fost prieten, am crescut împreună la U21, apoi la națională am fost de nedespărțit. Alături de Mancini și Zenga, eram cvartetul de nedespărțit, erau meciurile nesfârșite de «Tressette» (n.r. - un celebru joc de cărți italian) (...) plus bucuria de a fi împreună, de a ne distra jucând fotbal.

Vialli a fost un domn al fotbalului. Elegant, ironic, spiritual. (...) Și era umil, nu am văzut niciodată să batjocorească un adversar, n-am văzut niciodată un cuvânt deplasat împotriva unui antrenor. Ca jucător, a fost atacantul de careu modern. Un om care putea marca goluri, dar care s-a făcut util și în faza defensivă. 

Avea tehnică, o forță fizică monstruoasă. A fost «averea» acelui Juventus al lui Lippi”, a rememorat Giuseppe Giannini, conform sursei citate.

Fostul antrenor italian al lui FC Argeș, distrus de moartea lui Vialli: „După Sinișa, acum el. E un dezastru!” » Amintiri de neprețuit: „Noi doi, Mancini și Zenga eram cvartetul de nedespărțit”
Giuseppe Giannini și Nicolae Dobrin, în perioada în care italianul a antrenat-o pe FC Argeș / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

El și «Mancio» (n.r. - Mancini) au vrut să mă ducă la Sampdoria, au încercat insistent. Apoi, «Luca» a ales să se mute la Londra, care a devenit orașul lui.

- Giuseppe Giannini

FOTO 30 de imagini celebre din cariera lui Gianluca Vialli

+25 FOTO

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău, despre moartea adversarului Vialli: „Suntem legați de un fir de ață care se poate rupe oricând”

Citește și alte știri despre Gianluca Vialli:

EXCLUSIV Cum l-a șocat Vialli pe Dan Petrescu: „Chiar râdeam de el, îl luam la mișto” + „Avea o dietă uluitoare!”

VIDEO Gianluca Vialli i-a spulberat visul lui Dinamo! Golul pe care Mircea Lucescu nu-l va uita niciodată

FOTO Imaginea postată de Zenga după moartea lui Vialli: „Așa vreau să mi te amintesc” » Reacțiile lui Ancelotti, Baresi sau Del Piero

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează