INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP LIVE

VIDEO // EXCLUSIV „Toți antrenorii «băgau» în jucători ca să dea randament, nu doar Lucescu” » Dezvăluirile lui Dragomir despre dopaj

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit la GSP Live despre dopajul din fotbal.
Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit la GSP Live despre dopajul din fotbal.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 10:52 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 12:23

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit la GSP Live despre dopajul din fotbal.

  • CONTEXT: Fostul internațional italian Dino Baggio a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat mereu în fotbal. Mi-e frică și mie, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme”;
  • Vialli a murit pe 6 ianuarie, la 58 de ani, într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic. Vorbind despre moartea lui Gianluca, Dino a făcut trimitere la un dopaj generalizat care ar fi avut loc în anii '90 în fotbalul italian;
  • După ce a auzit declarațiile lui Baggio, Florin Răducioiu s-a speriat: „Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz”.

Dumitru Dragomir s-a referit și la declarațiile lui Răducioiu, care a anunțat că o să îl sune pe medicul de la Brescia pentru a afla ce lua. În perioada în care a jucat la Brescia, 1992-1993, Răducioiu a fost antrenat de Mircea Lucescu.

Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”
ACUZAȚII
Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”

VIDEO. Dumitru Dragomir: „Toți antrenorii băgau în jucători ca să dea randament, nu doar Lucescu”

„Toți antrenorii au «băgat» în jucători ca să dea randament mai bun, nu doar Lucescu. Pe timpul meu, aveam doctori care le dădeau toate drăciile. Îi întrebam ce le dau și ziceau: «Vitamine, vitamine». Nu te poți pune cu doctorul. Când câștigam, ziceau că datorită vitaminelor. Când nu, ziceau că nu au luat unii, că au trișat. 

Chiar dacă nu sunt adevărate toate poveștile. Suspectez că nu e adevăr atunci când doctorul zice că îi dă vitamine, dar îi dă aspirină sau ceva care nu are niciun efect. Categoric există și invers, să spună că îi dă vitamine și să îi dea altceva. Așa cum Halep a luat plasă, cu bună știință nu se droga ea. 

Și doctorul e posesorul unui câștig fabulos când câștigă sportivul. Îi doare la pălărie pe doctor și pe staff de sănătatea sportivilor, stoarce cât poate. Sunt și doctori responsabili. Am avut la Brașov pe doctorul Taus, care era un medic eminent. Un alt medic foarte bun e cel de la Voluntari, e ortoped. Dar sunt și doctori care bagă cu pumnul medicamente în ei”, a declarat Dumitru Dragomir la GSP Live.

Florin Răducioiu, despre dopaj: „Făceam perfuzii cu un lichid roz”

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor. 

Citește și:

„Manchester United se vinde până la finalul sezonului” » Unul dintre cei mai bogați britanici participă la licitație

Președintele suspendat al Federației Franceze este anchetat pentru hărțuire sexuală și morală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  21 Ianuarie 2023, 13:07
Postat de imgb pe 19 Ianuarie 2023, 02:50

Mitica asta s-a nascut si a purtat de mic spihozen vargat...ce lucruri teriafiante spune penalu' asta bey Azorica ?

Proooostovane viata unui om ti se pare o joaca?

imgb
imgb  •  19 Ianuarie 2023, 02:50
Postat de sevilla_19.86 pe 18 Ianuarie 2023, 13:24

Bă *** *** ...voi numai atat sunteti in stare sa intelegeti Omul asta spune niste lucruri terifiante petrecute in fotbalul nostru si voi o ardeti aiurea cu atac la persoana.Voi nu ati mai evoluat deloc ati ramas in mocirla frustrarii.*** ***.***.

Mitica asta s-a nascut si a purtat de mic spihozen vargat...ce lucruri teriafiante spune penalu' asta bey Azorica ?

imgb
imgb  •  19 Ianuarie 2023, 02:42

Dom Dragomir...dar o ''carte'' cind ne scrietzi ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close