INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Numele uriaș din campionatul Chinei care a retrogradat în liga a doua

Guangzhou FC a retrogradat în liga a doua din China.
Foto: Imago
Guangzhou FC a retrogradat în liga a doua din China. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 12:41 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 12:51

Guangzhou FC, cunoscut și ca Guangzhou Evergrande, a retrogradat în liga a doua din China, în urma înfrângerii suferite marți, pe teren propriu, împotriva celor de la Changchun Yatai, scor 1-4, în runda cu numărul 33 din SuperLiga Chinei. 

Uriașul din fotbalul chinezesc a câștigat numai 3 partide în tot sezonul, iar ultima victorie a „tigrilor din sudul Chinei” a fost înregistrată la data de 28 august, atunci când i-au învins pe teren propriu, scor 4-1, pe cei de la Shenzhen, scriu spaniolii de la AS. 

Mbappe a fost cel mai bun marcator la Mondial, dar își enervează oricum coechipierul: „Este deranjant, stresant”
FRANȚA
Mbappe a fost cel mai bun marcator la Mondial, dar își enervează oricum coechipierul: „Este deranjant, stresant”

Guangzhou FC are în palmares 8 titluri de campioană a Chinei

Fondat în 1954, Guangzhou FC a cucerit 8 titluri de campioană a Chinei, dintre care 7 au fost câștigate consecutiv: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017. Ultima dată când Guangzhou FC s-a încoronat campioana Chinei a fost în anul 2019. 

Guangzhou FC mai are în palmares două Cupe ale Chinei (2012 și 2016), 4 Supercupe ale Chinei (2012, 2016, 2017 și 2018), precum și două Ligi ale Campionilor Asiei, cucerite în 2013 și 2015. 

Nume mari din fotbalul european au activat la Guangzhou FC

La Guangzhou FC au activat de-a lungul anilor jucători și antrenori cu nume în fotbalul european. 

Printre fotbaliștii ce au evoluat pentru gruparea chineză se numără Paulinho (fost mijlocaș la Tottenham și FC Barcelona), Anderson Talisca (fost jucător la Benfica și Beșiktaș), Nemanja Gudelj (fost mijlocaș la Ajax și Sporting Lisabona, în prezent la Sevilla), Jackson Martinez (fost atacant la FC Porto și Atletico Madrid) și Robinho (fost jucător la Real Madrid, Manchester City și AC Milan). 

Guangzhou FC a fost pregătită de personaje cu nume în fotbalul european, precum Luis Felipe Scolari (fost selecționer al naționalelor Portugaliei și Braziliei), Marcelo Lippi, selecționerul care i-a adus Italiei titlul mondial în 2006, și Fabio Cannavaro, câștigătorul Balonului de Aur din anul 2006, fost fundaș la Real Madrid, Napoli, Parma, Juventus și Inter Milano. 

VIDEO. Bayern Munchen o învinge pe Guangzhou Evergrande la Campionatul Mondial al Cluburilor

Citește și:

CFR Cluj pregătește o nouă mutare: un fotbalist cu 4 selecții și un gol în tricoul naționalei Germaniei!

Ali Daei, chinuit de regimul de la Teheran » I-au închis afacerile, iar avionul în care se aflau soția și fiica fostului mare internațional a fost deturnat, pentru a le împiedica să părăsească Iranul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează