INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - BAYERN 4-2

Guardiola, ironizat de fostul antrenor al lui Bayern » Heynckes către Pep: ”Eşti doar mai frumos ca mine!”

Pep s-a agitat și a gesticulat nervos, defensiva exagerînd cu gafele // Foto: Guliver/GettyImages
Pep s-a agitat și a gesticulat nervos, defensiva exagerînd cu gafele // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 iulie 2013 19:35

Neamţul retras la pensie a suferit pentru eşecul bavarez. ”Sînt trist, dar nu-mi fac griji. Guardiola arată bine, se îmbracă bine, cum ar putea da greş?”, se întreabă Jupp.

Klopp a rupt lanţul de succese pe care Guardiola spera să-l continue la Bayern după plecarea lui Heynckes. Dortmund i-a suflat Supercupa Germaniei după o reprezentaţie de fotbal total pe Signal Iduna Park (4-2), prilej ca fostul tehnician al bavarezilor să-l ironizeze pe Pep.

"Desigur că nu mă simt fericit pentru eşec. Încă sînt băieţii mei. Mereu am căutat victoria şi să ating perfecţiunea. Ceea ce am văzut însă pînă acum este că Bayern nu pare în cea mai bună formă. Dar Pep rămîne un antrenor mare. Arată bine, se îmbracă bine, cum ar putea da greş? Care ar fi diferenţa dintre noi? Pep este doar mai frumos decît mine", l-a înţepat bătrînul Jupp, 68 ani.

Guardiola, 42 de ani, a ţinut să-i răspundă lui Heynckes, invitat în studioul televiziunii germane: "Te felicit pentru tot ce ai reuşit şi pentru maniera impresionantă de joc. Încercăm să fim la înălţimea ta". Pep şi-a făcut şi autocritica: "Au cîştigat şi trebuie să accept. Nu am senzaţia că Borussia a fost mult mai bună ca noi. Sînt mulţumit de joc, dar trebuie să corectăm micile erori individuale apărute. Sînt un antrenor tînăr şi am încă multe de învăţat. De aceea am şi venit în Germania".

206 partide au trecut de la ultimul meci în care o echipă a lui Guardiola, Barcelona, încasa 4 goluri, 3-4 cu Atletico în 2009

55 la sută a fost posesia balonului avută de Bayern în Supercupa de sîmbătă cu Dortmund

"Un joc fabulos. Ambele echipe au alergat de parcă n-ar mai fi existat mîine. Noi sîntem unicul nostru adversar" (Jurgen Klopp, antrenor Dortmund)

"Partea bună a Supercupei e că învinsa nu trăieşte o dramă, iar învingătoarea se simte foarte mulţumită" (Jurgen Klopp, antrenor Dortmund)

DORTMUND - BAYERN 4-2
( Reus 6, 86, Van Buyten 56 autogol, Gundogan 57 - Robben 54, 64)

DORTMUND: Weidenfeller - Grosskreutz, Subotici, Hummels, Schmelzer - S. Bender (46 Kehl), Şahin - Blaszczykowski (72 Aubameyang), Gundogan (88 Papastathopoulos), Reus - Lewandowski. Antr. J. Klopp

BAYERN: Starke - Lahm, Boateng, Van Buyten, Alaba - T. Muller, Thiago, Kroos (86 Dante) - Robben, Mandzukici (75 Pizarro), Shaqiri (67 Schweinsteiger). Antr. P. Guardiola

A arbitrat Jochen Drees

Opinie de Theodor Jumătate » Palma lui Pep

Acesta este Guardiola. Extrovertit, expresiv, expansiv. Aşa îşi apropie jucătorii, şi la Barcelona, şi la Bayern, făcîndu-i să se simtă ca nişte fraţi mai mici. Pentru ei îşi dă sufletul, îi îmbrăţişează, îi pupă cînd totul merge bine, dar îi şi critică, îi ceartă dacă greşesc. Iar această limită e şi depăşită uneori. Însă întotdeauna reacţiile sale, chiar şi nervoase, sînt pentru ei, pentru jucători, nu împotriva lor.

Duminică, în minutul 77, la 3-2 pentru Dortmund în Supercupa Germaniei, Pep şi-a adunat cei 11 fraţi în jurul lui la pauza de hidratare. Şi, supărat pe Thiago Alcantara, unul dintre favoriţi, cumpărat cu 25 de milioane de euro de la Barca, i-a dat o palmă.

Nu s-a gîndit nici o clipă că gestul său, văzut de cameramani şi de milioane de oameni, va fi interpretat, de aceea nu s-a ferit, pentru că nici nu-i pasă. Nu e o palmă a unui antrenor-dictator, nu se răzbună, e palma unui frate mai mare ce te trezeşte. Pe tine şi, în acelaşi timp, echipa.

N-a reuşit acum, a pierdut primul lui trofeu în Germania, dar e de-abia începutul. Cînd bavarezii vor înţelege ce le cere Pep, vor fi şi mai buni decît au fost sezonul trecut. Ceea ce, după tripla Ligă - campionat - Cupă, e aproape imposibil. Aproape.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  01 August 2013, 01:41

Desi in supercupa nu ma convins,eu sper ca va reusi la Bayern.

monere1980
monere1980  •  29 Iulie 2013, 16:47
Postat de viorescu pe 29 Iulie 2013, 08:10

Nu-i corecta atitudinea lui Heynckes. Dincolo de motivele pentru care a plecat (a renuntat sau "a fost renuntat"), nici el nu a rupt norii la primul sau meci la Bayern. Echipa este acum in schimbare de stil, in reconstructie, si asta cere timp. Daca a lipsit ceva bavarezilor la acest meci, apoi eu zic ca a fost acea rautate din sezonul trecut plus concentrarea.

Cncentrarea nu le-a lipsit. Rautatea, da! Iar mai presus de toate le lipseste un antrenor, ptr ca ce vrea sa faca asta din Bayern este o intoarcere in epoca de piatra. Pep crede ca daca o sa promoveze stilul urat de tiki-taka si la Bayern o sa aiba acelasi succes? Sa vezi goluri ce o sa-si ia Bayern, sa vezi fluieraturi ce o sa-si ia pe la jumatatea sezonului nu ptr lipsa de rezultate ci ptr jocul urat pe care il practica. Stai numai sa vezi. Nemtilor le place jocul ofensiv direct spre poarta (asta joaca de cand lumea, si asta e frumos in fortbal), nu frecatul mingii la mijloc fara nici un scop.

viorescu
viorescu  •  29 Iulie 2013, 08:10

Nu-i corecta atitudinea lui Heynckes. Dincolo de motivele pentru care a plecat (a renuntat sau "a fost renuntat"), nici el nu a rupt norii la primul sau meci la Bayern. Echipa este acum in schimbare de stil, in reconstructie, si asta cere timp. Daca a lipsit ceva bavarezilor la acest meci, apoi eu zic ca a fost acea rautate din sezonul trecut plus concentrarea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează