INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Război TOTAL în Premier League declanșat de Super Liga Europei! Guvernul și prințul William se implică

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 14:09 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 14:16

La Londra, se face un plan care să împiedice apariția Super Ligii Europei: miniștrii vor să lovească puternic cluburile din Premier League angajate, mărindu-le la maximum taxele, refuzând vizele jucătorilor din afara regatului și blocându-le viitoarele transferuri

  • Cele 12 grupări fondatoare, care guvernează competiția și care nu „retrogradează" niciodată, sunt cele mai importante din Spania (Real Madrid, Barcelona, Atlético), Italia (Inter, Milan, Juventus) și Anglia (Man. United și City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham). 

În Anglia, nu doar jucătorii, antrenorii și, mai ales, fanii sunt revoltați de lansarea Super Ligii, în special cei ai căror cluburi au aderat la SLE.

Prințul William, președintele onorific al federației engleze de fotbal, crede că „noul proiect ar putea lovi jocul pe care îl iubim". Iar Guvernul britanic pregătește mai multe măsuri, care să deregleze Super Liga.

Cel mai dur atac la Super Liga Europei: „Lumea moare și ei vor doar bani. Să-și bage în fund toate milioanele!”
SUPER LIGA EUROPEI
Cel mai dur atac la Super Liga Europei: „Lumea moare și ei vor doar bani. Să-și bage în fund toate milioanele!”

Nu vor să lase echipele străine să intre în Marea Britanie

The Times anunță că miniștri plănuiesc o acțiune legală pentru a împiedica startul SLE, pe care o descriu drept „cartel", și vor să afecteze grupările implicate, mărindu-le la maximum taxele, refuzând vizele jucătorilor din afara regatului și blocându-le viitoarele transferuri. Mai mult. 

Vor să le pună bețe-n roate echipelor străine, pentru a nu putea intra în Marea Britanie înaintea meciurilor. Într-un mesaj adresat fanilor, premierul Boris Johnson a scris că „voi face tot posibilul pentru interzice această Super Ligă ridicolă".

În același timp, guvernul intenționează să regândească dreptul de proprietate asupra cluburilor engleze, inspirându-se din modelul german, unde 51% din acțiuni aparțin fanilor membri cotizanți.

Și liga profesionistă e gata să acționeze împotriva secesioniștilor. Vrea să excludă "Big Six" din Premier League!

"Să fiți siguri. Dacă autoritățile fotbalului nu vor acționa, noi o vom face. Totul pentru a împiedica această Super Ligă să înceapă. Cele șase cluburi din Premier League au anunțat decizia luată fără a se consulta cu nimeni. Și cel mai rău, nu le-a interesat absolut deloc opinia propriilor fani" 
- Oliver Dowden, ministrul britanic al culturii și sportului

Citește și: 

UEFA acționează în culise ca să spargă Super Liga » Cine ar putea trăda proiectul: „Încă aveți timp să vă întoarceți”

Cel mai dur atac la Super Liga Europei: „Lumea moare și ei vor doar bani. Să-și bage în fund toate milioanele!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
ripensistu
ripensistu  •  20 Aprilie 2021, 17:42

Problema asta a lacomiei nu a inceput acum, a inceput in anii '90 cand echipele de top din Anglia s-au rupt de Football League si au fondat Premier League si cand Cupa Campionilor Europeni a devenit Liga Campionilor, adaugand faza grupelor ca sa ajute echipele de top sa fie eliminate mai greu, eliminand limita de straini dintr-o echipa si marind numarul de echipe calificate din tarile puternice la 4 iar campioanele din tarile slabe sa mearga prin tururi preliminare.Initiatorul acestei lacomii si deasemenea presedinte al European Super League este bineinteles penalul Florentino Perez(cel mai distructiv personaj din istoria fotbalului), incepand astfel de mizerii din 2000 cu politica lacoma a "Galacticos".Acele cluburi care defapt nu mai sunt cluburi, sunt doar niste grupuri artificiale ahtiate dupa bani ar trebui sa fie desfiintate si cei care sustin astfel de chestii sa le fie rusine. Bogatii devin din ce in ce mai bogati si tot nu le ajunge. Toata lumea ar trebui sa boicoteze aceste 12 abominatii si sa sustina echipe "mici".

valsword
valsword  •  20 Aprilie 2021, 15:23
Postat de brancusi pe 20 Aprilie 2021, 14:36

Pai nici nu iti spune,faci ce vrei,stai linistit!Doar ca are si el dreptul la niste masuri,ce,trebuie sa iti ceara tie parerea pentru asta?Ati luat-o multi razna cu dictatura asta a privatului,privat esti la tine in batatura,in rest respecti niste norme generale,uneori si de etica,fiindca nici privatii astia nu traiesc intr-o bula care graviteaza,fac parte tot din ansamblul socio-economic general!Iar englezii,inca oameni cu cap,au definit exact totul intr-un cuvant:cartel!

Uite un comentariu corect si realist,mai rar asa ceva pe GSP.

demolarii
demolarii  •  20 Aprilie 2021, 15:18

FRF și LPF au citit ca in Germania 51% dintr-un club de fotbal aparțin fanilor cotizanti? Poate ca aceasta e directia pentru viitorul fotbalului, și nu ipocrizia lui Dragomir cu oameni care doar împrumută un club....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează