INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Hansi Flick, metodă inedită de antrenament pentru jucătorii lui Bayern

Hans-Dieter Flick, antrenorul lui Bayern Munchen // Sursa: Getty
Hans-Dieter Flick, antrenorul lui Bayern Munchen // Sursa: Getty

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2020 13:30

Tehnicianul lui Bayern, Hans-Dieter Flick (55 de ani), și preparatorul fizic au contact video cu jucătorii aflați acasă, astfel că poate coordona întreg programul de la sediul clubului.

Bayern profită din plin de tehnologie pentru a-și ține jucătorii în priză. La izbucnirea pandemiei de coronavirus, antrenorul Hansi Flick i-a trimis acasă cu role Fascia, cu benzi termice și ceasuri care înregistrează valorile de fitness. Iar prin curier le-a expediat la domiciliu câte-o bicicletă ergometrică. Apoi, odată stabilită și conexiunea video, tehnicianul bavarez a dat drumul așa-numitului „cybertraining”.

Băieții ne văd de la locuințele lor pe tabletă și execută exercițiile pe care noi le comandăm de la birou. În felul acesta îi menținem la un nivel fizic optim, comunicăm zilnic, iar departamentul medical își poate forma o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a întregului lot”, a punctat Flick.

Explicația metodei

Cum, explică doctorul Holger Broich, directorul științific al campioanei Germaniei: „Datele relevante măsurate de ceasuri le primim pe monitoarele instalate la club. Sistemul poate înregistra cu ușurință performanța, dar numai cea atletică. Deși toată lumea este conectată doar virtual, am notat o dinamică de grup pozitivă”.

Hansi Flick, metodă inedită de antrenament pentru jucătorii lui Bayern
Lewandowski și-a inclus și fiica în programul de pregătire. Sursa: Instagram

„Transmisia video continuă și după finalul antrenamentului. Jucătorii discută între ei și fac schimb de idei. Aceste conferințe sunt experiențe importante pentru grup într-o astfel de perioadă” a declarat Hans-Dieter Flick, antrenor Bayern

 

Citește și alte știri despre fotbalul din Germania:

Germania strânge rândurile! Joachim Low, gest impresionant în plină criză de coronavirus

Modelul Bundesliga în timpul coronavirus: jucătorii unei forțe renunța de bunăvoie la o parte din salarii!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează