FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA

Germania strânge rândurile! Joachim Low, gest impresionant în plină criză de coronavirus

Joachim Low și Oliver Bierhoff
Joachim Low și Oliver Bierhoff

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2020 09:40

Selecționerul Germaniei, Joachim Low (60 de ani), le-a ținut suporterilor un discurs emoționant de la domiciul său din Freiburg. El a cerut Federației să-i reducă salariul în perioada de inactivitate, din cauza pandemiei de coronavirus.

Copleșit și el de efectele devastatoare pe care le are coronavirusul asupra oamenilor, selecționerul german, Joachim Löw, a părut extrem de marcat în timpul conferinței-video pe care a susținut-o de la domiciliul său din Freiburg.

Pământul se apără un pic împotriva Omului, care încă trăiește cu senzația că poate face totul și știe totul”, a spus Löw despre pandemia cu care a ajuns să se confrunte tot globul.

Tehnicianul german crede că „lumea a suferit un burn-out colectiv. Era imposibil să accelerăm în continuare ritmul pe care l-am atins. Incendiile din Australia sau Ebola din Africa ne-au afectat doar marginal. Dar acum avem ceva care privește întreaga umanitate și așa ne dăm seama ce contează cu adevărat: prieteni, familie și respectul reciproc”.

Löw n-a vorbit despre bani, dar președintele Federației (DFB), Fritz Keller (62 de ani), a dezvăluit că selecționerul și staff-ul său, inclusiv managerul Oliver Bierhoff (51 de ani), „au solicitat să le fie diminuate substanțial salariile până la ieșirea din această criză. Și noi, funcționarii DFB, le vom urma exemplul”.

3,8milioane de euro e salariul anual pe care-l încasează selecționerul Joachim Löw de la Federația germană. El are o avere estimată la 18 milioane de euro

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
229965620694864
Paul Cernea  •  19 Martie 2020, 10:02

Löw îsi poate permita sa fabrice discursuri lacrimogene în "domiciliul" sau de câteva sute de metri patrati din Freiburg si sa-si reduca salariul. Îi vor putea urma, oare, exemplul si cei care sunt îngroziti ca nu-ai vor putea plati chiria în urmatoarele luni?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează