INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

CORONAVIRUS / Când revine fotbalul din Serie A: „Liga și Federația s-au înțeles”

Sassuolo - Brescia 3-0 a fost ultimul meci disputat în Serie A (9 martie)
Sassuolo - Brescia 3-0 a fost ultimul meci disputat în Serie A (9 martie)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 martie 2020 08:18

CORONAVIRUS / Enrico Preziosi (72 de ani), președintele celor de la Genoa, a declarat că fotbalul ar putea fi reluat în Serie A la începutul lunii mai.

  • După amânarea cu un an a Euro 2020, federațiile de pe continent au primit spațiu suplimentar pentru a-și putea reorganiza competițiile interne, astfel încât campionatele și cupele să se poată încheia în diferite formule
  • Liga 1 are în pregătire un set de scenarii: cea mai optimistă dată de reluare a sezonului e 19 aprilie, cea mai severă variantă e 13 iunie (detalii, AICI)

Liga şi Federaţia Italiană s-au înţeles în privinţa datei de 9 mai, dacă va permite coronavirusul asta.

Jucătorii vor avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se antrena şi reveni în formă. Amânarea Euro era necesară, pentru a încheia campionatele interne şi cupele europene", a afirmat Preziosi.

Pandemia de coronavirus se răspândește în Serie A: un fotbalist al Veronei, ultimul testat pozitiv

Ce știm după ședința UEFA de ieri:

 VIDEO / Euro 2020, amânat cu un an

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1.  EURO 2020 a fost amânat pentru 2021
     
  2. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 6 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  3. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  4. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  5. Ivan Garcia Cortina, câștigător săptămâna trecută al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  6. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  7. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează