INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Modelul Bundesliga în timpul coronavirus: jucătorii unei forțe renunța de bunăvoie la o parte din salarii!

Fanii Borussiei Monchengladbach, Sursa: Getty
Fanii Borussiei Monchengladbach, Sursa: Getty

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2020 13:20

Internaționalii germani au donat 2,5 milioane de euro, iar în Bundesliga se pune problema reducerii salariilor, pentru a veni în sprijinul cluburilor. Borussia Monchengladbach a reacționat pozitiv astăzi.

Liga 1 are o problemă existențială. Dacă sezonul nu va fi dus la bun sfârșit, cluburile pierd 7,5 milioane de euro din drepturile TV. Pentru multe, o chestiune de fi sau a nu fi. S-au înmulțit vocile care cer ajutorul statului, ceea ce n-ar fi exclus la un moment dat. Dar există și modelul german. Foarte multe dintre cluburile din Bundesliga își pun de asemenea problema existenței în lipsa banilor de la televiziuni, dar încă nu se gândesc să apeleze la ajutorul guvernului. Mai nou vorbesc de solidaritate.

Modelul Bundesliga

Solidaritatea nemțească, indiferent că vorbim de Bundesliga 1 sau 2, înseamnă ca jucătorul să renunțe de bună voie la o parte din salariu, pentru a ușura astfel povara clubului pe care-l reprezintă. Se știe, cea mai mare parte a cheltuielilor unei grupări fotbalistice, și nu numai, e aceea cu salariile angajaților. 

Primul exemplu l-au dat internaționalii germani, care au donat 2,5 milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului. Iar azi, jucătorii Borussiei Moenchengladbach au anunțat că renunță de bună voie la o parte din salariu. Clubul va face astfel o economie cifrată la un milion de euro.

„Jucătorii au vrut să contribuie cu ceva. Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Marc-André ter Stegen, Joshua Kimmich şi Toni Kroos au fost în spatele iniţiativei. Neuer a contactat apoi şi alţi jucători”, a spus Oliver Bierhoff, managerul reprezentativei Germaniei

 

12.186de persoane infectate sunt la această oră în Germania. 105 s-au însănătoșit și 34 au murit

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
jedela
jedela  •  19 Martie 2020, 14:49

Nu poti compara asa ceva cu situatia din Romania unde angajatii nu au salariul la zi. Mai ales in fotbal unde 3 luni de restanta este ceva normal. Cand frf ul o sa se implice cu adevarat in abureala administrativa a cluburilor ,nu sa lase orice puslama sa si faca club pe datorii ,atunci poate o sa vedem si noi ceva ca exemplu din germania

Vezi toate comentariile (1)
Comentează