INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Huiduit de propriii fani, pe Wembley! » „Nu pot să înțeleg, a fost fenomenal pentru Anglia”

Harry Maguire, în Anglia - Coasta de Fildeș // foto: Imago Images
Harry Maguire, în Anglia - Coasta de Fildeș // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 09:59 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 10:42

Integralist în meciul amical dintre Anglia și Coasta de Fildeș de marți seara, scor 3-0, disputat chiar pe Wembley, fundașul central Harry Maguire (29 de ani) a fost huiduit copios de fani.

Harry Maguire nu trece printr-o perioadă bună la echipa de club, Manchester United, acolo unde a devenit „țapul ispășitor” al fanilor pentru rezultatele sub așteptări din ultima vreme. Fundașul central s-a confruntat cu o situație stânjenitoare și în tricoul Angliei.

Marți seara, înainte de fluierul de start al meciului cu Coasta de Fildeș, când numele lui Maguire a fost pronunțat de către crainic, o parte dintre fanii de pe Wembley au început să huiduie.

Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”
DINAMO
Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”

Harry Maguire, huiduit de fanii Angliei la meciul cu Coasta de Fildeș 

Maguire a fost apostrofat și în momentul primelor atingeri ale balonului, dar și-a păstrat cumpătul și a contribuit la victoria lipsită de emoții a Angliei.

După meci, huiduielile direcționate către Maguire au reprezentat unul dintre principalele subiecte de dezbatere. Selecționerul Gareth Southgate și mijlocașul Jack Grealish i-au pus la zid pe fanii care au recurs la acel gest.

„Cred că primirea a fost o glumă. O glumă proastă. Nu înțeleg, ce a făcut pentru noi este fenomenal. Ori suntem toți împreună, ori nu! Poartă tricoul Angliei și ar trebui susținut indiferent de circumstanțe, dar mai ales când joacă la nivelul la care o face.

Unii fani sunt influențați de rețelele de socializare sau opiniile unor foști jucători. Așa ceva nu a fost niciodată acceptabil. Cum se așteaptă ca jucătorii să joace mai bine? Trebuie să susțină echipa!

Nu credeți că unii jucători vor vedea asta și vor gândi că «aș putea fi eu în locul lui»?”, a declarat Southgate.

Cred că este ridicol. Harry a fost uimitor pentru țara sa la Cupa Mondială și la EURO. Cred că și în seara asta a fost genial. Nu a fost plăcut să auzim că a fost huiduit, întregii echipe i-a displăcut asta.

- Jack Grealish, Anglia 

Henderson: „Harry Maguire a fost un colos pentru Anglia”

Și Jordan Henderson, vicecăpitan al naționalei Angliei, a adoptat o poziție fermă. Mijlocașul lui Liverpool a publicat un mesaj de susținere pentru Maguire, în care a amintit de contribuția fundașului central la drumul către semifinalele Cupei Mondiale din 2018 și finala EURO 2020.

Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat pe Wembley. Harry Maguire a fost un colos pentru Anglia. Fără el, parcursul de la ultimele două turnee finale nu ar fi fost posibil. Să fie huiduit pe stadionul de casă, fără motiv? Ce am devenit

Ce s-a întâmplat a fost pur și simplu greșit. Din postura de persoană care vrea să câștige alături de Anglia, mă simt norocos să împart vestiarul cu el. Toți simțim asta!

- Jordan Henderson

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Prăpăd pe gazon după ratarea calificării la Mondial » Au alergat adversarii, s-au bătut cu poliția și au distrus tot ce le-a ieșit în cale

Obișnuită cu fazele eliminatorii la Mondial, Columbia a ratat calificarea la ediția din acest an: „O rușine!” » Peru merge la baraj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează