INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Harry Maguire, pericol public! Cel mai scump fundaș din lume a costat-o scump pe Anglia

Harry Maguire a fost trimis la vestiare ultima dată în martie 2019, când era la Leicester  // foto: Guliver/gettyimages
Harry Maguire a fost trimis la vestiare ultima dată în martie 2019, când era la Leicester // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2020 13:59 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 13:59

Harry Maguire (27 de ani) a luat două „galbene” în 31 de minute, Anglia pierzând primul meci după un an, 0-1 cu Danemarca. „Trebuie să evităm să jucăm în 10, la turneele finale ne va costa”, avertizează selecționerul Gareth Southgate (50).

Harry Maguire nu și-a revenit încă după aventura din Mykonos. Dacă în vacanța sa cu peripeții în care a dormit două nopți în arest a putut face recurs, scăpând de închisoare, la fotbal sentința pe care a dat-o pe Wembley a rămas definitivă. Căpitanul lui Man. United a lăsat naționala Angliei în inferioritate pentru o oră, iar danezii au profitat miercuri și i-au provocat primul K.O. în ultimul an.

Gareth Southgate: „Disciplina e importantă”

După șase ani în care nu a avut un singur eliminat, selecționata Albionului a ajuns la trei în ultima lună! După Kyle Walker în Islanda, a venit rândul lui Maguire, iar după meci Reece James a luat și el cartonaș roșu. 

„Disciplina este o chestiune importantă, nu trebuie să ne mai punem în situații dificile. Să învățăm din lecția primită, pentru că istoria arată că la turneele finale am fost eliminați când am jucat în zece oameni. Asta e viața unui jucător de top, iar Harry are puterea să treacă și peste episodul ăsta și îl susținem toți în perioada grea traversată”, a mărturisit Gareth Southgate.

Noroc că n-a fost VAR!

Maguire a încasat două avertismente pentru faulturi tari, ultimul asupra lui Dolberg, însă putea să ia „roșu” și mai devreme, pentru un atac dur la Yussuf Poulsen, dacă era VAR. „Au fost cele mai clare faulturi de galben, Gil Manzano nu l-a iertat”, l-a taxat și The Sun. 

În patru ani cu Southgate nimeni nu luase „roșu” până în ultima lună. Cu apărarea descoperită, Anglia a cedat din penaltyul făcut în minutul 35 de Walker la Delaney și transformat de Eriksen, nefiind în stare să egaleze.

Citește mai multe știri din Liga Națiunilor:

ISLANDA. Învingătoarea României din barajul Euro a jucat fără întreg stafful, izolat din cauza unui colaborator infectat

Antoine Griezmann trimite săgeți către Ronald Koeman: „Deschamps știe unde să mă pună în teren”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează