INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INCIDENT

EXCLUSIV Mărturie șocantă la GSP Live! Un celebru fotbalist a sărit la bătaie cu Mircea Lucescu în vestiar: „Primul meu gând a fost că 100% îl «rade»”. Ce a urmat

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2022 12:12 / Actualizat vineri, 05 august 2022 12:12

Victor Hexan, maseur care a colaborat cu Mircea Lucescu la Șahtior Donețk, a povestit la GSP Live cum brazilianul Douglas Costa a sărit la bătaie cu reputatul antrenor român!

În ianuarie 2010, când Douglas Costa avea 19 ani, brazilianul a fost cumpărat de Șahtior de la Gremio pentru 8 milioane de euro.

Talentul său era incontestabil, astfel că Mircea Lucescu s-a bazat pe el de la bun început. Nemulțumit de atitudinea mijlocașului de bandă după o înfrângere în Champions League, Lucescu a lansat un reproș la adresa acestuia, iar totul a degenerat.

A fost nevoie de intervenția staff-ului pentru a-i despărți pe cei doi. Șocantul episod a fost povestit la GSP Live de Victor Hexan, maseur la Șahtior în mandatul lui Lucescu.

FCSB a anunțat OFICIAL trei transferuri
FCSB
FCSB a anunțat OFICIAL trei transferuri

Mircea Lucescu, aproape de bătaie cu Douglas Costa

„Douglas Costa a fost unul dintre foarte, foarte puținii fotbaliști care au jucat în echipă la nea Mircea de îndată ce au venit. La nea Mircea toți brazilienii stăteau 4-5 luni pentru că nu știau jocul.

La un moment dat, am jucat în Champions League cu Zenit St. Petersburg. Ne-au bătut cu 1-0, dar am jucat slab de tot. Nea Mircea era negru de supărare, intră în vestiar și îl vede pe Douglas Costa, care a fost catastrofă în acel meci, indolent, cântând sub duș.

Nea Mircea îi reproșează: «Mai și cânți după meciul ăsta castastrofal?» Ăla sare să-l lovească pe nea Mircea. Era un copil atunci, de 18-19 ani. Nea Mircea a vrut să riposteze. Norocul a fost că eram între ei, cu antrenorul secund, Spiridon, și i-am despărțit”, a relatat Hexan la GSP Live. 

  • Meciul despre care a vorbit Hexan, Zenit - Șahtior 1-0, a avut loc în grupele Champions League în noiembrie 2011. Costa avea atunci 21 de ani, Lucescu 66.

Hexan: „La 98% dintre antrenori s-ar fi lăsat cu decizii mult mai grave”

„După chestia asta m-am gândit că 100% îl «rade». Cum să sari să dai în Lucescu, auzi! Toți vorbeam în avion că îl trimite la echipa a doua sau la alt club. Ziua următoare, la ședință, nea Mircea spune: 

«Am analizat întâmplarea de ieri. Am ajuns la concluzia că singurul vinovat în tot ce s-a întâmplat am fost eu. Cum să îmi permit eu, la vârsta și inteligența mea, să mă iau cu unul care nu are nici cultură, nici educație? Ca să vedeți că nu pot trece cu vederea și este ultima dată când se întâmplă să te iert, vei fi penalizat». A fost amendă de 40.000 sau 50.000 de dolari.

La următorul meci de Champions League, seara eram la masaj cu nea Mircea. Îmi spune să-l chem pe Douglas. Merg să îl chem. După episodul ăla era ascultător, serios, muncitor. Îi spune nea Mircea: «Dacă joci mâine așa cum poți juca când vrei, câștigăm și îmi place evoluția ta, îți anulez amenda».

Douglas a fost cel mai bun, cu două pase de gol! Așa s-a încheiat un incident care la 98% dintre antrenori se lăsa cu decizii mult mai grave. Douglas a rămas la echipă, a jucat bine în continuare”, a adăugat Hexan.

Douglas Costa a rămas la Șahtior până în vara lui 2015, când formația ucraineană l-a vândut cu 30 de milioane de euro la Bayern Munchen. A evoluat ulterior la Juventus și Gremio, iar în vara acestui an a fost transferat de LA Galaxy.

Citește și: 

Dragomir e categoric după seara de Conference League: „Suntem la pământ. S-ar putea să nu meargă nicio echipă în play-off”

Laurențiu Reghecampf, după victoria fantastică din Conference League: „Mergem să câștigăm și la Viena”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
Cocos7
Cocos7  •  08 August 2022, 15:06

Lucescu Senior este scula de antrenor. 90% dintre romani nu au trebui sa-i rosteasca numele decat daca se spala in prealabil pe dinti.

johny2003
johny2003  •  06 August 2022, 23:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Cronos666
Cronos666  •  05 August 2022, 17:35

Nu sunt fan familia Lucescu, dar uite asa se doveste ca acest Costa, a fost, este si va fi un nimeni. In locul seniorului, *** si il trimitea acasa in Brazilia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează