INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DUEL

Hristo Stoichkov, ales peste Gică Hagi într-un sondaj FIFA! Cine crezi că a fost mai bun?

Gică Hagi și Hristo Stoichkov
Gică Hagi și Hristo Stoichkov

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 13:54

FIFA a făcut un sondaj pe pagina sa de Twitter. „Cine e mai bun dintre Gică Hagi și Hristo Stoichkov?”

Mereu a existat această întrebare, pe care și noi, și bulgarii ne-am pus-o de-a lungul timpului. Ei sunt cei mai valoroși jucători din istorie ai țărilor vecine. Dar cine e mai bun, Gică Hagi sau Hristo Stoichkov?

Doi jucători extrem de talentați, din aceeași generație (românul - născut în 1965; rivalul - în 1966), ambii de picior stâng.

"Tricolorul" juca puțin mai retras, ca playmaker. Avea o viziune mai bună asupra jocului, era peste Hristo ca pasator. Iar șutul de la distanță era tot în favoarea lui. Stoichkov avea o viteză debordantă, fulminant în ruperile de ritm și letal în careu.

Hagi a evoluat în carieră și la Real Madrid, și la Barcelona, dar Hristo a reușit performanțe extraordinare pe "Camp Nou". 13 trofee, inclusiv 5 titluri în Primera Division și Cupa Campionilor Europeni, în 1992. Stoichkov a fost o piesă importantă din Dream Team-ul lui Johan Cruyff. 

Gică disputase deja cu Steaua o finală de CCE și câștigase Supercupa Europei. Totuși, a fost în vârful carierei la nivel de club la Galatasaray, cucerind 10 trofee (Cupa UEFA și Supercupa Europei, în 2000). 

La națională, punctul maxim a fost sfert de finală la Mondialul din 1994. Adversarul a jucat în semifinale la acel turneu final american. În acel an, Stoichkov a fost răsplătit cu Balonul de Aur. 

FIFA: "Cine e mai bun dintre Hagi și Stoichkov?"

FIFA a făcut un sondaj pe pagina sa de Twitter cu aceeași întrebare: "Cine e mai bun dintre Hagi și Stoichkov?". Au votat 9.937 de oameni, bulgarul câștigând la limită, cu 51 la sută din voturi.

Gică Hagi vs Hristo Stoichkov, în cifre

283 de goluria marcat Gică Hagi în 663 de meciuri la nivel de club

35 de goluria avut Hagi la echipa națională, adunând 124 de selecții

19 trofeea cucerit "tricolorul" în întreaga carieră

289 de goluria înscris Hristo Stoichkov la formațiile de club (595 de partide)

37 de goluria adunat Stoichkov la naționala Bulgariei (83 de selecții)

23 de trofeea câștigat bulgarul de-a lungul carierei

VIDEO. Ianis și Gheorghe Hagi urmăresc împreună meciul Columbia-România (1-3), de la Mondialul din 1994

Citește și alte știri de actualitate:

Gică Hagi, răspuns categoric după afirmațiile lui Florin Răducioiu » Ce spune despre un posibil conflict cu „Marele Blond”

Gică Hagi, repriză de declarații-fulger: „Sportul, cultura și sănătatea trebuie renovate” + cere schimbarea sistemului competițional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
ge0x
ge0x  •  23 Aprilie 2020, 09:34

Hagi ca mijlocaș a marcat aproape cat bulgarul ca atacant. Si o fi marcat Hagi goluri in România, dar atunci România avea echipe de top, de nivel european. In vreo 8 ani am avut mereu echipe in finale sau semifinale de cupe europene. Si in 94 daca nu greșea in ultimul hal Prunea, Romania juca sigur finala. Si sa mai spunem ce goluri a marcat Hagi!!! Stiu pana si goluri de ale lu Pele, dar d'ale bulgarului nu stiu nici unul.

560928364107122
Marcel Jeler  •  23 Aprilie 2020, 09:23

IN MOD CLAR BULGARUL A FOST MAI BUN DIN TOATE PCT DE VEDERE. MACHEDONUL , CU IFOSELE SI PRETENTIILE....

pirucul
pirucul  •  23 Aprilie 2020, 08:03

pai jumate din golurile lui hagi sant inscrise la farul, sportu ,si steaua. la barca si real a inscris in 4 ani 31 de goluri iar stoickov in 7 ani la barca cu a 2-a perioada 116 asta e diferenta ca la nivel inalt adica acolo unde conteaza hagi a fost sub stoickov. inclusiv la nationala la euro 96' bulgaria cu stoichkov ne-a batut.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează